2007.10.04. | pumpa | Szólj hozzá! | design

Informatív kilincs vakoknak

Anélkül, hogy ízléstelen tréfákat faragnék egy komoly témáról, felmerül a kérdés, hogyan találja meg egy csökkent látóképességű látogató a wc-ajtót egy ismeretlen irodaházban, vagy hogy talál vissza a szobájába egy szállodában?

A német Karcher innovatív kilincsei ha nem is megoldást, de érdekes elkerülő választ adnak a kérdésre. Első ránézésre hagyományos, német precizitással és hideg eleganciával tervezett kilincs, fogdosva, vagy tárgyasztalon fotózva viszont Braille-írással ellátott tájékoztató füzet, ami a helyiség beltartalmáról tudósítja a belépőt. A Lima fantázianév alatt futó termék viccen kívül hasznos segítség lehet a rászorulóknak, de kialakítása, esztétikus megjelenése egy látó számára sem érdektelen.

Acél kivitel, rendelhető felirat nélkül is, de az már egyáltalán nem olyan izgalmas.

Gyártó: Karcher

Termékkatalógus: pdf

Kapcsolódó anyagok:

                            

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr37134596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása