2008.12.19. | pumpa | 5 komment | design

Torus - Az idő színe

Ha önnek a pontos idő egzakt ismerete helyett elegendő, ha benyomásai vannak az idő múlásáról, létezéséről, vagyis elég ha kábé tudja mennyi lehet, válassza a Torus karórát. A kronográfnak erős túlzással nevezhető, viszont szép és érdekes karperec színek segítségével "tájékoztatja" viselőjét az időről, de leginkább a napszakról.

A példa kedvéért: a kék-zöld színpár a reggeli órákat, a sárga-narancs a déli napszakot, a piros-lila színpár pedig a délutáni és esti órákat jelöli. A színek "körkörösen" változnak így pontatlan, de látványos képet kaphatunk az idő múlásáról.

A kábé-életérzés ellenére az órába időzítő is került, a kijelzőn megjelenő színek szkrollozásával, majd dupla érintéssel kiválaszthatjuk azt az árnyalatot, melynél az időzítő lejár és a karperec felső oldalának enyhe melegedésével figyelmezteti a usert, hogy "asszem most kezdődik a délután, vagy valami ilyesmi". A design Nicolas Meiresonne munkája.

Via:  The Design Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr29829570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2008.12.19. 10:18:11

színes, szagos, szépséges, de tök értelmetlen

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2008.12.19. 10:24:16

szerintem nem értelmetlen, nekem sok olyan napom van, ahol a nagyjábóli időbeosztás teljesen jó, bár ha gépnél ülök akkor lehetetlen nem látni az órát. Esetleg kellene valami változtat, ami a mezőgazdaságban dolgozó felsővezetőknek lehet jó:)

invad3r 2008.12.19. 10:47:56

Azt hogy milyen napszak van, óra nélkül is meg lehet mondani...

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2008.12.20. 17:16:20

persze, ezért mondtam, hogy felsővezetőknek, ők vesznek értelmetlen dolgokat:) Vagy esetleg bányászoknak jó még.

tlgreg 2008.12.31. 16:34:35

Csak nem óraként kell felfogni (mert nem is az), ez egy divatos kiegészítő, ami mellesleg változik az idő múlásával.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása