2009.01.14. | pumpa | Szólj hozzá! | graphic

Olimpiai érmepályázat Londonban

A Királyi Pénzverde, azaz a Royal Mint különleges, limitált példányszámú 50p-es érméket bocsát ki a 2012-es, londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékok alkalmából. Az új apró tervezésére nyilvános pályázatot hirdettek ki tegnap reggel, melynek fődíja 1000 font, azaz mai árfolyamon nagyjából 300 ezer forint. A dicsőség és a vele járó ismertség persze ennél jóval többet ér.

A pályázaton az Egyesült Királyság minden, tizenhárom év feletti polgára részt vehet, de a Blue Peter nevő BBC gyermekműsor jóvoltából a kicsik is versenyezhetnek. A 6-12 évesek az atlétika témáját, míg a 13-19 év közöttiek pedig kerékpározás topikot dolgozhatják fel.

 

A beérkezett munkákat az eredetiség és kreativitás alapján ítéli, de nyilván az is számít, hogy a tervezett grafika hogyan él meg egy érmén. A bíráló bizottság független szakértőkből, a Királyi Pénzverde, a London 2012, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fejeseiből áll majd össze.

Ha valaki rendelkezik brit állampolgársággal és szeretne pályázni, április 24-ig teheti meg. További infó: www.royalmintcompetition.co.uk.

A nyilvános pályázaton kiválasztott design nem újdonság a Royal Mint történetében. 2008-ban a teljes fémgarnitúra új arculatára is bárki beadhatott pályamunkát. A kiválasztott, egyszerre formabontó és hagyományőrző, kiváló design a 26 éves, Londonban élő grafikus, Matthew Dentmunkája:

Via: Design Week

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr53875324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása