2009.09.16. | pumpa | 2 komment | tipográfia ikea graphic

Tipográf balhé az Ikeánál

Egyre több Ikea-fanatikus kapcsolódik be az online tiltakozásba az Ikea tervbe vett rebrandingje kapcsán. A főként a Twitteren kibontakozó konfliktus tárgya az, hogy a svéd multi az arculatfrissítés részeként a több mint hatvan éven át használt, egyénített Futura helyett a modernebb, internet-közelibb Verdana fontra váltana. A márkát féltők szerint a patinás arculat megváltoztatása egyszerű spúrság, mivel a Verdana olcsóbban, azaz ingyen használható Microsoft készlet, amin egy halom pénzt spórolhat a cég. A tiltakozók egy online petíciót is készítettek, ami alatt, ez idő szerint, 6238 aláírás szerepel. Lehet öklöt rázni,Free Futura!!!

Via: DesignVerb!

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr391384363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YiDaKi 2009.09.17. 09:10:28

NEm értem mitől lenne olcsóbb (vagyhát egyátalán MÁS) egy ingyenes font használata egy már megvásárolténál ...

gramercy 2009.09.18. 10:20:19

én is ezt nem értem, nem lehet volumenfüggő mert egy nagyobb könyvben többször szerepelnek a betvek mint az ikea 60 éve alatt

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása