2009.11.17. | pumpa | 8 komment | építészet interior élettér

Inspiráló iroda hajógyárból - Urban Outfitters Corporate Campus

Bár a válság erősen visszavetette az ingatlanfejlesztési iparágat, az energiatakarékos és környzetbarát megoldások, valamint a valóban kortárs, innovatív építészi értékek is jó befektetésnek tűnnek. Mindez jól látszik a Business Week napokban publikált listáján is, melyben BusinessWeek/Architectural Record award néven, az év kilenc legjobb új épületét díjazták. A listán többek között az Urban Outfitters új cégközpontja is szerepel, amely egy volt hajógyárban kapott helyet. Hajtás után...

A háztartási cikkeket és ruházati termékeket gyártó Urban Outfitters öt, Philadelphia területén szétszórt brandjét költöztette össze egy felújított gyárépületbe. Az új otthon egy része csupán a Navy Yard néven ismert, hatalmas kiterjedésű hajógyárnak, amely most ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Az izgalmas, zömében régi gyárépületek továbbélését az az ingatlanfejlesztési projekt biztosítja, melynek révén a gyárvidék lassanként lassanként irodaparkká alakul át.

Az Urban Outfitters volt az első cég volt, amely a hajógyárba költözött, azóta számos más társaság követte, így az ipartelep valódi campusszá változott. Ma már 80 cég 7500 alkalmazottja dolgozik ott, nem csoda, hogy egymást érik a kávézók és éttermek, üzletek és más szolgáltató létesítmények.

Az Urban Outfitters új központjára nagyjából 100 millió dollárt költöttek, és mindössze 20 hónap alatt készült el. Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy amit lehetett meghagytak az eredeti szerkezetből, berendezésből és integrálták a design stúdiókat gyártási és irodai funkciókat is ide telepítő társaság életterébe. Az eredmény egy valóban inspiratív, nagyvonalú loft, tele tradícióval, történelemmel és a hatalmas üvegfelületek révén - fénnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr11532093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.11.17. 19:45:33

szép munka. szivesen dolgoznék ilyen helyen.

lil.miss.sunshine 2009.11.17. 20:07:00

nekem nagyon bejönnek az ilyenek, régi ipari épületek is üresen állnak Magyarországon is, miközben olyan loftlakásokat lehetne belőlük csinálni húúú...

rockjano 2009.11.17. 20:14:19

Csak egy kérdés (és ez a loftra is vonatkozik) mennyi itt a fűtésszámla??? Mert a nagy üvegfelületek és a hatalmas belmagasság még jó szigetelés esetén sem jelent túl olcsó fűtést (és persze nyáron hűtést).

Tapasztalatból beszélek a nappalim 6m magas, falfűtésem van így nem olyan rossz de azért nem kevés.

jano

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.11.17. 20:46:28

Lehet hogy a padlót fűtik Janó! Úgy jobban érezni a felszálló meleget. Ez a munka,vagyis az összhang a posztban szereplő cégről NAGYON JÓ. Ritkán olvasok ilyen jó,és értelmest.

ladislaus 2009.11.17. 22:02:00

@rockjano: 6m??? irigykedem... :)

amugy Dublinban is hasonlo a stilusa a boltnak... de nem hajogyár :)

ladislaus 2009.11.17. 22:03:03

@rockjano: 6m??? irigykedem... :)

amugy Dublinban is hasonlo a stilusa a boltnak... de nem hajogyár :)

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.11.18. 09:43:02

Nem mondom, én is dolgoznék egy ilyet épületben:) Itt biztosan nem jön elő az embernek a klausztrofóbiája:)

Ráadásul nagyon stílusos, meghagyták a gyár hangulatot is, mégis alkalmas lett a munkavégzésre.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása