2010.02.08. | pumpa | 2 komment | web

Online felfedező játékot rendelt a British Museum

A GRDD kreatív ügynökség nyerte azt a tendert, melyet a British Museum írt ki azzal a céllal, hogy a 9-14 éves korosztály számára is izgalmassá tegyék a múzeum gyűjteményét. A győztes csapat egy szórakoztatva oktató, a puzzle és az akció elemeit keverő játékot fejlesztett a múzeum számára, melynek során karaktert és történeli kort választhat a fiatal felhasználó, a cél pedig a gíűjtemény ereklyéinek felfedezése. A 2008-ban meghirdetett kiírás során 12 csapat jutott a short listre, közülük választották ki a ma bejelentett győztest. A GRDD egyébként a Tate hasonló célú pályázatán is short listen van.

Via: DesignWeek

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr101739300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D3SIGN · http://d3sign.blog.hu 2010.02.08. 15:04:28

Azért elég szomorú, hogy csak így érdekli a fiatalságot egy múzeum.

Szerintem ez túlságosan elkülönül a valós kiállítástól és szinte egy különálló játék lesz a gyerekek számára.

Valahogy erősen össze kell kapcsolni a múzeum valós dolgaival, különben csak eltereli a gyerekek figyelmét és pont ellentétes hatást ér el.

Borzasztó Károly 2010.02.09. 09:04:46

@D3SIGN: Kicsit sarkositva fogalmaztal :)
nem csak igy erdekli a gyerekeket a muzeum, hanem egy ujabb alternativa a megismeresere - es valoban ismertebb, nepszerubb is lett/lesz ezzel. Meghozza a kedvet a valodi latogatashoz is, tuti.

Szerintem ez eleg erosen ossze van kapcsolva a muzeum valos dolgaival... :)

Egyebkent pedig a sok kolok igy is ugy is ott ucsorog a szamitogep elott, akkor mar inkabb muzeumos jatekkal jatszanak, szexkepek bamulasa helyett. Nemigaz? :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása