2010.08.27. | pumpa | 8 komment | design koncept

Hullámzó asztal politikai üzenettel...

A koreai designer, Jeonghwa Seo, az IM Masters Design Academy Eindhoven hallagtója, a vizsgamunka részeként tervezte meg és rakta össze a ripple effect tea table, azaz a hullámhatás tea-asztal elnevezésű tárgyat, amely némi politikai, de legalábbis társadalmi üzenetet hordoz...

Tervező partnerével, Hanna Chung-gal a társadalmi, szociáis kapcsolatrendszerek működését modellezték (kis túlzással). A designer páros szerint a keleti társadalmakban erősen hiszenk abban, hogy egyetlen ember, egyetlen gondolat is képes komoly társadalmi hatást kifejteni, ha az általa indított, kicsi hullámok a tömegek felé haladva egyre nagyobbra nőnek.

Véleményük szerint ez még a totalitárius rendszerekben is igaz, így a koreai tervező a saját eszközeivel reflektál a kettészakított ország társadalmi konfliktusára.

Az asztal egyébként tényleg hullámzik, ha rá-, vagy elvesszük a csészét, az azonban a leírásból nem derül ki, hogy az asztal felszínén víz van, vagy a folyadék egy átlátszó,  de rugalmas, esetleg plexi lap alatt dolgozik-e.

Via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr802251633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2010.08.27. 12:29:09

nem lehet, hogy valami fólia van a vízen, illetve az asztalon?

VinSpark 2010.08.27. 12:52:12

A tervező által:

1. It works with thin water layer(2mm) on black glossy table top. Ceramic plate is hallow so that it can float on the thin water when the cup is not on the plate.
Weight of cup makes plate sink and creates ripple.

2. My aim was not to design the easiest and simplest way of drinking tea but to design a new interaction of tea ceremony. Please see table as a medium for delivering eastern mental culture.

Egyszerű, de nagyszerű, de nyilván nem otthonra való :-)

kapujanincs (törölt) 2010.08.27. 19:18:12

@VinSpark: te elolvastad a forrást? buzi-e vagy?

shg 2010.08.28. 06:52:05

ja, de tökéletesen vízszíntes felületet igényel.

VinSpark 2010.08.30. 11:18:28

@kapujanincs: Ha a forrásban benne lett volna, akkor nyilván ide is bekerül, mert kivételesen ez nem olyan blog, hogy láttam egy képet és irtam hozzá pár sort :-)
De hogy válaszoljak a kérdéseidre: nem, nem - és ezt tetszölegesen kombinálhatod...
Állok rendelkezésedre, ha további kérdéseid volnának, örülök hogy igy érdeklödsz felölem, de mint már mondtam, nincs nálam esélyed, sorry!

@shg: Na ezért aztán tényleg nem itthonra való :-) Bár négy szintezőláb csodákra képes :-P

kapujanincs (törölt) 2010.08.30. 18:15:09

@VinSpark: hogy ez a blog szerintem "olyan blog" vagy "kivételesen nem olyan blog", végülis tökmindegy, nem szokásom általam rendszeresen látogatott honlapokat fikázni. és bár megható a szerzők irányába táplált bizodalmad, a designboom-os linken szóról-szóra olvasható, amit te is bemásoltál, még ha máshonnan is túrtad... mindenesetre az, hogy a szexuális beállítottságodra vonatkozó kérdésemet nem sikerült élcként értelmezned, talán többet elárul rólad, mint amennyit közölni szerettél volna.

VinSpark 2010.08.31. 10:03:28

@kapujanincs: Megnyugtatlak, nem onnan vettem. És az élcet értettem, de az egyértelmű generációs különbség miatt mégsem veszem természetesnek. Igen, maradi vagyok, mert csak olyan hangot engedek meg magamnak, amit szemtől-szembe is vállalnék.
Személyesen te sem engedted meg volna magadnak, ennyi. Üdv! :-)

kapujanincs (törölt) 2010.08.31. 14:50:30

@VinSpark: mi tagadás, számomra nem egyértelmű, mit értünk generációs különbségen, és nemi identitáson az internetes fórumok jellemzően kortalan-nemtelen médiumán értelmezve.
de ha te mondod, elhiszem, hogy a való életben fiatal férfi vagyok.
szia!:-)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása