2011.03.29. | pumpa | Szólj hozzá! | eco építészet élettér

ONE+ - moduláris otthonok Svédországból

Nemrég szerepelt a blogon egy magyar társaság, amely előregyártott mobilházakat kínál. Nem összevetésképp (bár szerintünk a hazai állná a versenyt), most egy svéd megoldás következik a viszonylag olcsó, szabadon variálható "elemes" házak mezőnyéből...

A one+ néven futó koncepció egy svéd cég, a beszédes nevű Add-a-room terméke, a tervezés pedig egy dán építész, Ars Frank Nielsen nevéhez fűződik. A rendszer lényege, hogy az előregyártott, 15 négyzetméteres dobozok (majdnem) szabadon variálhatók, illetve szerelhetők fel mindenféle okosságokkal a kényelem és az energiagazdálkodás terén.

Nem klasszikus mobilház, hiszen nem utánfutón érkezik, hanem a helyszínen szerelik össze a szakemberek (tervrajz mentén szerintem nekem is menne). A nyílászárók természetesen erős hőszigetelő képességekkel rendelkeznek, a házakhoz pedig helyben megtermelt alapanyagokat használnak fel.

Egy induló készletért, vagyis egy átlagosan felszerelt, 15 négyzetméteres kockáért 35 ezer dollárt kérnek, vagyis nagyjából 6,6 millió forintot. A svéd árazást nyilván hülyeség lenne összevetni a hazai vásárlóerővel, de a feléért már elgondolkodtató lenne...

Via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr772781365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása