2011.06.02. | pumpa | 3 komment | design bringa koncept

Mi kell a bringára: szmájli, vagy index?

Fraser Mort újabb "cuki" kiegészítővel bombázza meg a geek hajlamú bringásokat (szub-szubkultúra): a cyber térben az érzelmek kifejezésére használt jelzéseket (emotional status updates), vagyis szmájlikat és társaikat húzta fel egy 8x8 LED égővel pixelesített dobozra, melyet a dinamó lát el árammal. A Bike Dock névre hallgató, számítógépről programozható gadget azért értelmesebb dolgokra is jó lehet...

A közúti kerékpározás biztonságosabb bonyolítása érdekében például remek lehetőség index, vagy féklámpa működtetésére, ami azért komolyabb hozzáadott érték, mint a mögöttünk jövő autós abuzálása egy kacsintós szmájlival. Innen csupán egy lépés...

Via: Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr362951073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.hirbase.blog.hu 2011.06.03. 16:41:13

Érdekes 5let! :)

Tedd ki a blogod címét ide: www.facebook.com/pages/%C3%9Czen%C5%91fal/197293980287067
Így többen elérhetik+ha továbbadod az Üzenőfal hírét akkor még többen láthatják...

tyberius 2011.06.07. 18:52:44

Közlekedésbiztonsági szempontból inkább szmájli, mint index. Ugyanis ha a mögöttem jövő nem szúrja ki, hogy mosolygós hátsó lámpám van, abból nincs baj, míg ha azt nem szúrja ki, hogy balra mutató nyíl van rajta, akkor jobb esetben nem tudok besorolni/bekanyarodni, rosszabb esetben elütnek vagy elsodornak, és utána teljes joggal védekeznek azzal, hogy hát miért nem használtam karjelzést.

Egyébként Budapesten meglátásom szerint tök jól működik a karjelzés, főleg, ha hátranézés is kíséri (semmivel nem vigyáznak úgy az autósok, mint a forgolódó biciklistával). Külön kétoldalas indexlámpát lehet venni, de általában szükségtelen. Éjszakára meg ott van a láthatósági/fényvisszaverő karszalag, egyáltalán nem hülyeség viselni.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása