2011.07.26. | pumpa | 2 komment | építészet élettér látszóbeton rélettér

Családi félemelet Brazíliából

 

A Juranda House tulajdonosai São Paulo kábé 20 millió lakosából a szerencsésebbek közé tartoznak. A 150 négyzetméter alapterületen, de három erősen összefüggő szinten terpeszkedő kéglit az Apiacás Arquitetos munkája nyomán építettek fel. Bár ez elsőre nem egyértelmű, a ház tervezése során öko szempontokat is figyelembe vettek, azaz csak olyan helyiségek kaptak helyet, amelyek tényleg szükségesek, kerülve a fölösleges fényűzést, pazarlást...

Félretéve a rosszmájú, irigy stílt, a ház nem lett rossz: végigpörgetve a képeket szembetűnő, hogy a terek nem túlzott méretűek, mégis erős kapcsolatban vannak egymással. A kohéziós erőt a dögre sikerült "lépcsőház" adja, amely szinteket, mint félemeleteket kapcsolja össze.

Nappali, étkező, konyha az alsó szinten, három háló, két fürdő, iroda és egy "deck", vagyis terasz a felső szinteken. A házat úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb be- és kilátást engedjen,ami a jól áttekinthető belső terekkel kiegészülve remek térérzetet eredményez.

Ha ezzel védem a Földet, akarok egy ilyet!

Via: Freshome

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr783098177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapujanincs (törölt) 2011.07.27. 16:22:48

mennyire unom, hogy minden faszább pecóban van egy ilyen Eames, meg egy van der Rohe, meg egy Arne Jacobsen fotel... az üvegasztal mellett is ismerős az a két feszített bőrszék, valami skandináv, vagy ezer dollár lehet párja. mikor jönnek már rá a burzsujok, hogy nem menő, hogy olyan, mint a kilós aranylánc, meg a L.V. Monogram minta? mikor, kérdezem én, MIKOR?

Jula2 2011.08.05. 22:20:12

Bár nem vagyok építész, de kétlem, hogy az ilyen hatalmas egybefüggő terekkel túlzottan védhetnénk a környezetünket. Ekkora légteret így egyben ugyanis a mi éghajlatunkon lehetetlenség kifűteni.

Mutatós ház, de egy családdal, gyerekekkel nem hiszem, hogy nagyon élhető lenne.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása