2012.01.09. | pumpa | 1 komment | art interior élettér

Japán művész: egy hófehér szoba eltüntetése

A 82 éves Yayoi Kusama, japán alkotót az ötvenes évektől a legmagasabban jegyezett női képzőművészek közé sorolják. Legfrissebb, március 12-ig látogatható kiállítása ennek megfelelően bejárta az internet legeldugottabb zugait is - nem véletlenül...

Ausztráliában, a brisbane-i Queensland Art Gallery falain és azok között látható a "Look Now, See Forever" című tárlat, melyet a művész elsősorban gyerekeknek, illetve a felnőttekben még éldegélő kisgyerekek számára épített fel.

A kiállítás talán leglátványosabb eleme a "The Obliteration Room", amely kiinduló állapotában leginkább egy menő lakberendezési magazin steril fotójára emlékeztetett. Majd jöttek a gyerekek és telenyomkodták a rendelkezésre álló rengeteg színes matricával. Az eredmény csak március 12-én lesz végleges, de a steril fehérség, az elidegenítő über-lakber már biztosan nem tér vissza.

Via: Huff Post, Fubiz

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr573521490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása