2012.05.22. | pumpa | 1 komment | zene csomagolás

Csomagolás: kigombolható CD két sörért a Csibortól

Csibor - Borbala (7).JPG

Csibor etno-beat együttes teker egyet a hazai lemezkiadás/eladás szokásos mechanizmusán, nem mellesleg be is árazza a hazai piacot. Borbála című cédéjük nem csak azért különös, mert valódi gombokkal lehet kigombolni a borítójából, de az ára is változó. Koncerteken lehet megvásárolni és annyiba kerül, mint az adott helyen két korsó a legolcsóbb sörből.

Csibor - Borbala (20).JPG

A Csibor etnobeat zenekar eddigi dalmegjelenései sem voltak szokásosak: Csokoládé című kislemezüket valódi kézműves csokival csomagolták, Taxi című EP-jüket pedig a dalok tematikájához illő blogokról lehetett letölteni, az Urbanistától a Mandineneren át a Csajok és Pasikig.

Csibor - Borbala (12).JPG

Legújabb három (és négy korábbi) dalukat ismét fizikai formában jelenik meg, de a cédék csomagolása most sem hagyományos. A Borbála című lemez borítójára valódi gombokat varrtak, így a cédé egyszerűen kigombolható a tokjából.

Csibor - Borbala (8).JPG

Ez a megoldás nem csak tetszetős, de praktikus is: a sima papírtokból ugyanis nagyon könnyen ki tud csúszni a korong. Az együttes két tagja - Tücsi és Marcsi - vagy harmincféle gombot varrt fel, szóval mindenki megtalálhatja közte a stílusához leginkább passzolót.

Csibor - Borbala (22).JPG

Az összeállítás elsősorban rádióknak készült – így a három új dal mellett négy régebbi felvétel is szerepel benne –, ám természetesen meg is vásárolható. Egyelőre csak a Csibor fellépésein, de minden koncerten más áron: annyiba kerül, mint két korsó a legolcsóbb helyi sörből.

A válogatás egyfajta összefoglalója az együttes első korszakának, hiszen a közelmúltban elbúcsúztak Tamás László gitárostól, aki ezután saját projektjére, a Brémára fókuszál. A helyét Szili Miklós (Boogie Mamma, Macskanadrág, Three Teadies, Super Starsky) veszi át, aki ott bábáskodott az együttes születésénél is.  A Csibor természetesen továbbra is megmarad a folkos, beates hangzásnál, de azt ígérik, a pörgősebb, húzósabb irány kerül előtérbe.

Csibor Borbala - effektek nelkul (27).JPG

Oldalak:

fb.com/csiborband

twitter.com/csiborband

csibor.blog.hu

www.youtube.com/csiborband

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr84531825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dior_Tenshi · http://dior-arwen.livejournal.com/ 2012.05.25. 19:40:50

Ötletes nagyon, szerintem teremthetnek ezzel - már a gazdasági részével - egy új trendet. Ennyit én is kiadok CD-re :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása