2012.07.30. | pumpa | Szólj hozzá! | art street Címkék

Streetart: zöldségek haláltánca diszkrét politikai üzenettel

blu-mural-ordes-spain-1-630x418.jpg

Az óriás méretű falfestményeiről ismert Blu legfrissebb alkotása a zöldségek önfeledt haláltáncát bemutató  "freskó", melyet a  DesordesCreativas művészeti fesztivál örömére festett a spanyol Ordes városában. A turmixgépbe nyomuló gombák, cukkinik, hagymák és különböző gyümölcsök egyesek szerint a vegetarianizmust karikírozzák, de Blu korábbi munkáinak fényében mindez sokkal inkább az Európai Unió visszafogott, diszkrét kritikájának felel meg.

blu-mural-ordes-spain-2-630x418.jpg

A 2000-es évek elején a Pick szalámigyárnak volt egy falinaptárja, amiben a hónapról hónapra cseperedő kismalac alig várja, hogy érett disznóként végül a töltelékben végezze. Lehet, hogy akkor kellett volna jobban figyelni a kreatívokra...:)

blu-mural-ordes-spain-3-630x418.jpg

blu-mural-ordes-spain-4-630x418.jpg

blu-mural-ordes-spain-5-630x418.jpg

blu-mural-ordes-spain-6-630x418.jpg

Via: Highsnobiety

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr854686077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása