2013.01.09. | pumpa | 6 komment | design csomagolás

Felfedezőkészlet belépő szintű abszintosoknak

4171.jpg

Tekintve, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható abszint italok többsége olcsó hamisítvány, egyáltalán nem mindegy, hogyan tesszük meg az első lépést a szétesett francia festővé/költővé válás útján. Ebben nyújt segítséget az ABSINTHEXPLORE készlet, amely garantáltan a legjobb minőségű, eredeti márkák termékeit kínálja próbára.

Decouverte-big.jpg

A féldecis fiolákba légmentesen töltik az anyagot, így romlatlan tisztaságában kerül a fogyasztó szájába. A csomagolás bőven hozza az elvárt színvonalat, ügyesen vegyítve a szivarkultúra kliséit az abszint történelmét idéző abszintkanállal, ami a hideg víz kockacukron történő áteresztéshez szükséges.

Suisse-zoom.jpg

Összesen huszonhétféle italból válogathatjuk össze saját tesztcsomagunkat. Az induló készlet 37,5 dollárért elérhető, három fiolával, a komolyabb, cégvezetői ajándéknak erősebb, hatos pakk már 80 dollár körül mozog. Utóbbiak közül, a példa kedvéért az ABSINTHEXPLORE Suisse csomag az alábbi italféléket tartalmazza:

  • 1 absinthe Tradition - 50ml
  • 1 absinthe Duplais Verte - 50ml
  • 1 absinthe La Clandestine - 50ml
  • 1 absinthe Angélique Verte Suisse - 50ml
  • 1 absinthe La P'tite - 50ml
  • 1 absinthe La Valdetra Verte - 50ml

Via: Cool Material

A bejegyzés trackback címe:

http://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr435007880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

SemBoga 2013.01.09. 15:58:31

szép

és finom/hatásos is?

O.Ádám · http://abszint.com 2013.01.12. 18:38:59

@SemBoga: Ezek valóban igen finom abszintok, a hatásuk pedig természetesen az alkoholban merül ki, ahogyan 100 évvel ezelőtt is.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2013.02.15. 12:35:45

Azért senki se felejtse el, hogy ezt az italt a 30-as évek végén azért tiltották be, mert az ízesítéshez használt fehérüröm ilyen mennyiségben, rendszeres fogyasztás esetén krónikus mérgezési tünetekkel járhat.
Lásd még Toulouse-Lautrec: Abszintívók.

O.Ádám · http://abszint.com 2013.02.15. 13:58:07

@Rézfánfütyülő fűzangyal: A „mérgező abszint” elmélete kb. 50 évvel az 1915-ös francia tilalom előtt alakult ki, de ez idő alatt semmiféle bizonyítékkal nem sikerült alátámasztani.

Inklább azt nem érdemes elfelejteni, hogy akkoriban az egész nyugati világ alkoholproblémákkal küzdött (1910-ben az átlag francia állampolgár napi 8-9 italt fogyaszt!), az alkoholizmus kutatása gyerekcipőben járt (akkoriban sok tudós komolyan gondolta, hogy a minőségi alkohol nem okozhat delirium tremenst), az abszint betiltása pedig politikai döntés volt. Az akkori szakértők kivétel nélkül minden fűszerezett italt betiltásra javasoltak, és kifejezetten felháborodtak rajta, hogy a francia kormány csak az abszintot tiltotta be.

Az ilyen részletek persze mára feledésbe merültek – az „abszintizmus” mítoszát a 20. században mindig úgy foltozgatták, hogy a mindenkori tudomány előtt ne váljon teljesen nevetségessé, de ez csak kb. a 2000-es évekig működött, mikor végül kísérleti szinten is foglalkozni kezdtek a kérdéssel.

outtatime 2014.09.22. 11:16:43

@O.Ádám: Ó. Linket kérhetek esetleg? Teljesen érdekes amit írsz.
Ez most nem egy rosszindulatú/poénkodó érdeklődés tényleg!

O.Ádám · http://abszint.com 2014.09.22. 15:02:19

@outtatime: A thujone.info/ címen megtalálod a legtöbb tanulmányt a témában, a 19. századiakkal kezdve.

De elég jó összefoglaló pl ez

thujone.info/thujone-absinthe-35.html

vagy ez

www.substanceabusepolicy.com/content/1/1/14

Hirdetés

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell