2007.10.11. | pumpa | 7 komment | interior

Kis lakás gyilkos ötletekkel

Amikor az ember első lakását keresi, általában azzal kell szembesülnie, hogy a nagy tereket igénylő, elképzelt életstílus és a pénztárcájának megfelelő 30 négyzetméteres sufni között lényegi eltérés van. Nem kell elkeseredni, van megoldás: tömöríteni kell!

Nagyjából így foglalható össze a képeken látható belsőépítészeti megoldás, ami a lakás egyes funkcióit egy nagy, szekciónként nyitható/gördíthető szekrénybe szervezi. Látványos, ahogy a dolgozó szoba, a konyha és más egyebek összecsukása után jelentős üres terek maradnak szabadon. Viszont semmit sem lehet kezdeni vele, illetve, mivel az ágy (szimpla) a "nappaliban" maradt, valamit azért mégis. Arra viszont nem árt odafigyelni, hogy egy másnapos reggelen a könyvespolccal könnyen rávasalhatjuk társunkat a főzőlapra. Az ily módon berendezett lakás tehát a komikus élethelyzetek kimeríthetetlen forrása lehet...

Az egész inkább egy jól felszerelt vasúti kocsira emlékeztet, vagy egy igényes, de kis alapterületű atombunkerre. Annak meg is venném...

 

Design: Setmund Leung Kam Biu

Forrás: Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr51191184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steelhand 2007.10.11. 12:08:57

Ejh, vaj'n mifene fLexi cSŐvel van kialakítva a gépészet vízes szekciója, hogy a sz@r a krítikus ponokon ne akdhasson el?

human · http://yummie.hu 2007.10.11. 22:27:38

ez a kialakítás többe kerülhet mint egy nagyobb lakás :)

frenky 2007.10.12. 19:42:54

A vizesblock szerintem nem mozdul a sarokból, ott nincs gond a csövekkel. Viszont a konyhánál már vetődnek fel kérdések... bár ha a fürdőben elmososgat és palackos gázzal dolgozik akkor akár...

cso zsi 2007.10.14. 00:44:49

A tervező lement az irattárba. Ott láthatta a kerékkel mozgatható tárolórendszert.
Most meg eladná spanyolviaszként.

rlaci · http://techline.blog.hu/ 2007.10.14. 13:02:36

Egy 30 négyzetméteres lakásnak szerintem helyet kell biztosítania 2 főnek. A fenti lakás esetében mi van akkor, ha egyikük főz, a másik pedig ki akar menni a fürdőbe? :) Atombunkernek lehet hogy jó lenne, de hétköznapi tarózkodásra biztos nem. A vizesblokkra pedig minek rajzoltak kerekeket, ha úgysem lehet mozgatni?

alibi borz árny (törölt) 2007.10.27. 11:13:49

Ebben nincsenek többfunkciós terek, csupán el vannak szeparálva egymástól a különböző funkciók.

gmathias 2008.04.07. 20:36:00


Nagyon merész!
Luxuscellárra emlékeztet VIP lakóknak.
Itt már csak az lehet kellemetlen, ha az újdonsült tulajdonosnak az éjszaka közepén sürgősen ki kell mennie a wcbe, de csak a dolgozószobáig jut.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása