2007.10.15. | pumpa | Szólj hozzá! | játék

Retrótól a minimálig gyermekeknek

A "divatos" játékok manapság, bár gondolom régebben is, a felnőttek újraélesztett gyermekkorából és a domináns korstílus elemeiből épülnek. Mivel napjainkban nincs igazán meghatározó, vagy uralkodó irányzat, a retro mindenre ráragad, ami stílus és arra is, ami csak különbözik egy kicsit attól. A WhippetGrey katalógusából rendelhető játékok szinte kivétel nélkül szép, igényes darabok, ugyanakkor jól mutatják a felső kategória trendjeit.

Elsőként a timeless classic termékek... Ilyesmit tervezni nem lehet sokkal nagyobb kihívás, mint újra felépíteni az Eiffel-tornyot Dubaiban.. Ezek nem retro cuccok, inkább "eredetiek", mivel nincs bennük lézer-technológia, vagy GPS. Van viszont felhúzókulcs...

Pár dolgon szinte soha nem kell változtatni. Viszont ilyenre nekem is szükségem lenne...

 

Vannak emellett a felnőtt korosztályok kedvelt stíluselemeit a gyerekere alkalmazó irányzatok. Szófosás, de a jó példa kedvéért azt kell mondjam: a játékok terén a minimalizmus a reneszánszát éli. Vannak fokozatok, de a hintaló következőképpen újragondolt változata mindenképpen a szélsőséges  retro-minimál jegyében történt meg:

Nem fogok meglepődni, ha tíz év múlva harsányan röhögve álljuk körbe ezeket egy kiállításon, ami korunk elvetélt irányzatait mutatja majd be. Pedig tagadhatatlanul szép. Csak kicsit ingerszegény...

Honlap: WhippetGrey

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr35158143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása