2008.09.11. | pumpa | 1 komment | élettér

Szirtes Rezidencia, Ausztrália - Chenchow Little Architects

A Szirtes House néven jelentős kritikai visszhangban részesült épület a Chenchow Little Architects munkáját dícséri. Az épület 2005-ben elnyerte a Royal Australian Institute of Architects, NSW Chapter Awards elismerését.

A tipikus külvárosi telken felépített ház az utcafronttól elzárt kerttel való kapcsolatra koncentrál. A természetes környezet közelségét és az épület nyitottságát több, egymással laza kontextusba szervezett kétszintes épületrésszel oldották meg. A földszinti rész, amely a nappali funkciókat hordozza, a hosszan szétnyitható üvegajtók segítségével gyakorlatilag teljesen kinyitható, amit a belső kertben éldegélő eukaliptusz is hangsúlyoz. A fa lombja pár év múltán szerves része lesz a zártabb felső szekciónak, ahol a hálók és a hozzájuk kapcsolódó funkciók kaptak helyet. Hogy a magyarosan hangzó Szirtes név mögött ki áll, arról sajnos nem találtam semmit.

Design: Chenchow Little Architects

Via: Design Milk

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr72658491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell