2008.10.08. | pumpa | 1 komment | design (x)

Bécs, bor és design: a forma és a tartalom ünnepe

Bécs ősszel a bor és a design jegyében várja a látogatókat: mindkét témának komoly hagyományai vannak, a bécsi életérzés és kultúra modern és divatos részét képezik. Bécs Idegenforgalmi Hivatalának jóvoltából most a felfedező kedvűek gazdagabbak lehetnek egy-egy bécsi design termékkel, vagy akár 1000 palack bécsi borral is. Hajtás után a hogyan...

A bor meghódítja a várost

Több mint 2000 év után a bécsi bortermelés divatosabb, mint valaha. A tradicionális borozók vendégköre az utóbbi időben egyre inkább megfiatalodik. A megújult vendégkör nagyra értékeli a borozók kötetlen hangulatát, a finom borokat és uzsonnákat, és eközben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a minőségi borok kóstolására. A fiatal, ambiciózus borászok képesek bebizonyítani, hogy a rizling vagy a fehérburgundi az ország legjobb borai közé tartozik, és ennek köszönhetően a bécsi bor fokozatosan meghódítja a várost is. A „bécsi újbor” október végi bemutatója jól példázza a bécsi borok erős jelenlétét a városban.

A bor és a design találkozása

A találkozás ebben az esetben nemcsak arra vonatkozik, hogy a művészek és kreatívok szívesen merítenek ihletet egy pohár finom borból – hanem arra is, hogy az utóbbi években a modern design egyre szorosabb kapcsolatot ápol a bécsi borokkal és borászatokkal. A bor és design találkozása hatással van a poharak változatos formavilágára, az üvegek és címkék kialakítására, de még a borospincék innovatív építészeti megoldásaira is. Fő törekvésként jelenik meg, hogy a szükségeset és hasznosat tetszetős külsővel és látvánnyal kombinálják.


Design Bécsben

Kis boltok, műhelyek, galériák, nagy múzeumok, építészeti látványosságok… Így néz ki egy séta Bécsben. A kreatív szellemiséggel megáldott művészek mindig is jól érezték magukat Bécsben, Európa szívében. A kultúrák és a nemzetek keveredése, a megnyugtató hangulat és a nyitottság tökéletes táptalajt nyújtanak a művészet és a kultúra fejlődéséhez. A cipészettől a porcelánkészítésig, a bútoroktól a grafikáig, az ékszerektől az építészetig. Bécsben a design-t illetően rengeteg látnivaló akad.


Kiemelkedő események

A bécsi design-év fénypontja a Bécsi Design Hét, amely 2008. október 2–12. között a használati cikkek, ruhák, bútorok és az ipari design sokszínűségét mutatja be és teszi kézzel foghatóvá. (Lásd korábbi postunkat a  Bécsi Designhétről)

 

A „Blickfang” névre hallgató vásár és kiállítás alkalmával, 2008. október 17–19. között ruhákat, ékszereket és bécsi kézműves tárgyakat láthatnak és vásárolhatnak a érdeklődők.

 

2008. október 1.–november 30. között érdemes Bécsbe látogatni, hiszen a  nyereményjáték („Bécs, bor és design”) fődíjaként 1000 palack bécsi bort nyerhet a szerencsés utazó, emellett 100 bécsi design-terméket is kisorsolnak, valamint 10 000 azonnali ajándék vár a vendégekre a bécsi Tourist Info irodában (1. kerület, Albertinaplatz, nyitva mindennap 9–19 óra között).

-X-

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr27677866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dodge 2008.10.08. 18:45:35

Pumpa!
Elküldenéd akkor nekem az emberkék listáját?

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása