2008.12.22. | pumpa | 1 komment | interior

Francia étterem Hongkongban

Michael Young, brit designer tervezte a képeken látható, "Pissarro" nevű francia éttermet, amely Hongkong központjában található. Az egyszerre ötven főt befogadni képes belső terek kialakításánál klasszikus, ugyanakkor kortárs interior megfogalmazására törekedtek, a bensőséges hangulat és a magas szintű kényelem mellett, természetesen. Ugyanakkor odafigyeltek arra is, hogy az interior stílusa elemeiben megidézze a névadó, Camille Pissarro (1830-1903) művészetét. A burkolatok elkészítésénél a hagyományos, kínai technikákat ötvözték a modern technológia nyújtotta lehetőségekkel.

A lámpatestek egy kis vidéki manufaktúrában készültek, személyesen Young, a desiner fújta őket a rezidens szakik segítségével. A bútorok az Accupunto Indonesia termékei, leszámítva a Wallpaper értékelésében 2008. legjobb ebédelőszékének választott Coen székeket,  amiből speciális szériát gyártottak az étterem számára.

Via: Yossawat

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr82830145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eaposztrof · http://blog.eaposztrof.com 2009.01.06. 15:28:02

azok a lámpatestek nélkül nagyon egyhangú lenne a tér, nagyon jól el van találva, effektív azok a tér "fénypontjai". nagyon szép és átgondolt munka, ilyeneket akarok látni magyarországon is.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása