2009.01.12. | pumpa | 2 komment | art

Fiktív emlék - Bódi Kati kiállítása az Artitude Galériában

Fiktív emlék címmel, január 15-én nyílik meg Bódi Kati festőművész kiállítása az Artitude Galéria Andrássy úti kiállítótermében. Az alkotó legfrisebb munkáin régi, elfeledett családi fényképeket kelt életre, nosztalgikusnak tűnő világban teremtve újra olyan emberek emlékeit, akiket sosem ismert. Izgalmas és elgondolkodtató utazás a mindenki számára ismerős ismeretlenek életében.

Kávézóasztalon felejtett családi fotók, járdán heverő, gyűrött felvételek, elhagyott pillanatok. Egyszerre távoli és bensőséges érzés idegen emberek életébe pillantani, kivenni az ismeretlen kezéből a fényképezőgépet és történetet találni a szereplőknek. Bódi Kati saját családjának és talált életsorsoknak töredékeiből alkot privát mítoszokat. Munkáiban a személyes és kollektív emlékezetet, a múltat és jelent olvasztja egybe.

Bár a festmények nosztalgikus régi időkbe, vagy a retró kedvelt korszakaiba vezetnek minket, nosztalgia helyett valódi elmélkedésről szólnak. A képek tűnékeny üzeneteket ragadnak meg, a lét általános kérdéseit kutatják, miközben tisztaságukkal és őszinteségükkel közvetlenül érintik meg a nézőt. Elgondolkodtatnak és személyes mítoszaink ápolására ösztönöznek. Az Artitude Galériában bemutatott művek kor és élet lenyomatok egyben. Mindannyiunké.

A kiállítás 2009. január 15-től február 8-ig látogatható az Artitude Galériában, az Andrássy út 32. II.em. 12. szám alatt.

www.artitude.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr98873348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása