2009.11.26. | pumpa | Szólj hozzá! | tech koncept

Szputnyik projektor a szovjet műhold 52. évfordulójára

52. évfordulóját ünnepli idén az első szovjet, szputnyik néven technológiai legendává vált műhold. A nem éppen kerek szám komolyabb hátonpörgéshez kevés, arra azonban alkalmas, hogy ennek farvizén ismét leporoljuk a korábban futurista, ma már erősen retró formakultúrát. A Mint Sputnik elnevezésű koncept valahol az űrkutatás hőskorát ötvözi az iPod-generáció igényeivel (vagyis, leszámítva a műhold hozott formáit, tökugyanolyan, mint az aktuális konceptdömping elemeinek többsége). Azért elmehet gyártásba, a kölkök majd ezzel nézik a WALL-E kettőt, amíg le nem zúzzák...

A nagy fényerejű projektor nem meglepően egy hagyományos televízió és egy DVD-lejátszó kombója, kiegészítve USB porttal, SD kártya és fejhallgató bemenettel, de Bluetooth, Wi-Fi és ZigBee megoldásokat is támogat. Ha épp nem a falra vetítjük az Űrodüsszeiát, az irányító egység pici képernyőjén néhetjük az adást, és ez már tényleg éreztet valamit a Junoszty televíziók emlékéből. (Ezt már valószínűleg nem kell agyba-főbe verni, hogy ne csíkozzon.)

Harmadik funkcója a nappali fénynél is jól látható pontos idő jelzés, ezért már tényeg megéri, de a macska biztos imádni fogja.

Via: Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr461553646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása