2010.02.22. | pumpa | 6 komment | pannon graphic

Magyar designer sikere az foci-vb-n

A nyáron kezdődő dél-afrikai futball világbajnokság egyik helyszíne, a 43 ezer férőhelyes Mbombela Stadium hivatalos betűtípusává választották Halmos Levente, a Dream Interactive tervezőjének saját tervezésű fontját, a Niobiumot. A betűtípus nem csak a stadionnal kapcsolatos kommunikációs anyagokon (például levélpapírokon), kiadványokon, brosúrákon, a meccsek programfüzetein, a jegyeken tűnik majd fel, hanem a helyszín-feliratokban és a szektorjelzésekben is.

Halmos Levente betűtípusai már korábban is feltűntek a nemzetközi mezőnyben. A ő munkája látható Bruce Willis 2009-es filmjének, a Surrogates-nek a filmplakátján; a tavalyi úszó világbajnokságon a szerb csapat pólóin; a Discovery Channel American Chopper című műsorának főcímében; az egyik NHL jéghoki csapat, a Buffalo Sabres felirataiban; több számítógépes játékban, például az Empire Craft-ban; a Pro7 csatorna egy halloween-es átvezetőjében; és a Danone egyik nyereményjáték-szponzorációjában is. A tervező betűtípusai ezen kívül megjelentek számtalan üzleti site-on, közösségi oldalak designjaiban, más designerek saját oldalain (például Future of Web Design Conference), és felkerültek több, DJ-knek készült bakelit lemez borítójára, amerikai versenyautókra, valamint könyvborítókra is az elmúlt években.

A magyar tervező a fontokat az interneten, a Cheap Profonts nevű site-on értékesíti, amelyen keresztül olyan régiók designerei is be tudnak lépni a piacra, mint például Kelet-Európa vagy Dél-Afrika. A weboldalon kezdetektől fogva Halmos Leventéé a top 3 eladott betűtípus, annak ellenére, hogy itt árul a fonttervezők körében nagy névnek számító Nick Curtis és Ray Larabie is. (Forrás: Dream Csoport)

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr271780279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zala 2010.02.22. 11:04:49

Basszus az ő Danube Pro betűtípusából volt a Duna TV korábbi, szvsz zseniális logója.
Nagy gratula utólag is ehhez, illetve nagy gratula neki a fentiekért is.

Netremete 2010.02.22. 11:22:43

A Dunások miért cseszték el a nagyon jól működő logojukat? De tényleg. A mostani szörnyű.

Borzasztó Károly 2010.02.22. 16:48:19

ügyes ügyes, nagyon szép munka.

carlo74 2010.06.03. 00:23:56

igen, igen, igen.

egy
okos
magyar
munkáját
elismerik.

gratulálok. a dunához meg végképp..

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása