2012.07.27. | pumpa | 6 komment | építészet interior Címkék

Rusztikus minimál: farmház bővítés az Egyesült Királyságban

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-1.jpg

Egy angliai farmház bővítése jellemzően nem onnan startol, ahonnan egy bedőlt falú, alföldi parasztházat emelnek át háromra. A kégli eleve 2368 négyzetméterről indult, és egy meglévő épületszárnyat kaptak szét egy korszerűbb, szebb kilátással bíró házikó kedvéért. Nem skandináv nyersbeton, szerethető, és még érdekes is...

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-2.jpg

Az átalakítást az Invisible Studio alkotói végezték, akik arra is figyeltek, hogy a szétszedett, öreg épületből származó, bontott anyagot szinte kivétel nélkül beépítsék az új házba. A Starfall Farm névre hallgató épületegyüttes Bath városa mellett, egy már-már gusztustalanul festői völgyben helyezkedik el.

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-3.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-4.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-5.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-6.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-7.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-8.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-9.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-10.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-11.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-12.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-13.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-14.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-15.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-16.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-17.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-18.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-21.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-22.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-23.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-24.jpg

Starfall-Farm-by-Invisible-Studio-25.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr534673247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dior_Tenshi · http://dior-arwen.livejournal.com/ 2012.07.27. 12:32:25

Egyszerűen nem tetszik és nem tudom megszokni a betont a konyhában. Kívülről nagyon tetszik (bár inkább a kőház része, de a fa sem lett rossz), belül én átalakítanám az én ízlésemnek, kicsit lágyabbá, otthonosabbá tenném, de egyébként nem is lett olyan rossz a végeredmény. Csak az a fránya beton és konyhabútor ne lenne...

Agicza · http://www.mds-epitesziroda.hu/ 2012.07.27. 13:56:22

Enyhén szólva is gusztustalanra sikerült a Cotswolds tündéri, több száz éves kőházai közé beleförmedni ezt itt... Még szerencse, hogy ez a kevés kivételek közé tartozik és elvétve látunk csak ilyet, bármerre is visz az utunk a vidéki Angliában...

Aztán ha 20 év múlva már idejét múlt lesz, akkor tán az új szárnyakat is végre leburkolják azzal a helyi mézszínű/szürkés kővel, ami évszázadok próbáját kiállta és minden épelméjű ember ebből építkezik, szerencsére most már rendes szigeteléssel, szendvicsfal rendszerrel...

gsc 2012.07.27. 14:21:55

Hát elég bunkerszerű lett, ki is rakták a csillagot. Az IKEÁs konyhabútor falemezei meg nem igazán illeszkednek, na majd legközelebb talán a tervező rájön hogy hogy lehet ezt optikailag elrejteni. Az állóablak, fekvőablak kombó meg az elég lesz egy ablak a két szobának húzzunk csak ki egy falat lazán a közepébe stílus nekem nem jött be. Ja és a fürdőkád franciaággyal való párosítása is érdekes.

Fül~orr~régész 2012.07.27. 14:29:33

Hát ezt nehezen lehetett volna ennél gusztusatlanabbra csinálni...
És tényleg pont a Cotswoldsban...

Dodge94 2012.07.31. 21:55:16

Miért van az, hogy ha megjelenik egy "modernizált" házról egy hír, akkor csak szidni lehet?

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell