2012.12.07. | pumpa | Szólj hozzá! | fotó

Josh Cole - gettólakóból gengszterfotós

LA_Lucoz_2440-copy_1.jpg

Bandák, gengszterek, graffiti művészek, a hip-hop kultúra mélyrétegei, mocskos utcák, tetovált zombik és vidám nincstelenek jellemzik Josh Cole, brit fotós és rendező képeit. A témaválasztás nem véletlen, bár az alkotó életrajzában mindezt csupán halk zenére bábozza el a mesélő: Cole az iskola végeztével szar munkákat kapott, aztán még rosszabbakat, majd bajba is került, majd még nagyobb bajba, így végül, 23 évesen úgy döntött, otthagyja szülővárosát és fotós lesz belőle....

sa28.jpg

A szakirány felvétele mellett ismerős bandákat, DJ-ket, táncosokat kezdett fotózni, így lassanként beépült a kiadók világába. A brit hip-hop kultúráról átfogó könyvet készített, amely komoly sikert és számos megrendelést hozott a konyhára. Az ezredfordulón már több nemzetközi szubkulturális magazin számára készített sorozatokat a zene, a street art, a tetoválás és a kriminalisztika területéről.

gang003-copy.jpg

Josh Cole ezt követően tíz éven át járta a világ legveszélyesebbnek tartott urbánus vidékeit, ahol az utcák életét, bandákat, gengsztereket, cigány közösségeket kattintott. Indokolt közhellyel szólva ablakot nyitott a legsúlyosabb utcák népére, ráadásul olyan nevet szerzett arrafelé, hogy ebben az ablakban a legdurvább alakok is önként könyökölnek az objektív elé.

Durban-Comp-Final-copy.jpg

Munkái a reklámszakma figyelmét is felkeltették, így a Nokia, a Nike, a Vodafone, a Nintendo és a Levis is rendelt tőle anyagot. 2011 óta rendez is, elsősorban reklámos vonalon. Weboldala természetesen további böngészésre is érdemes...

youths2dps-copy.jpg

wewestyle2-copy.jpg

ubuntu6-copy.jpg

rickshaw.jpg

MANILA_0324-copy.jpg

MANILA4_0164-copy.jpg

MANILA4_0135-copy.jpg

MANILA3_0079-copy (1).jpg

MANILA2_0174-copy.jpg

machete3-copy.jpg

Hael2_0243-copy.jpg

girlhub_0226-copy.jpg

gangster1a-copy.jpg

fire1.jpg

fam.jpg

ethiopia_0142-copy.jpg

cover_0010-copy.jpg

cole_josh05c.jpg

cd.jpg

bus-copy.jpg

bath-copy.jpg

Via: Fubiz

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr344952699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása