2007.09.17. | pumpa | Szólj hozzá! |

John Sorrell - építész, designer, stb.

John Sorrell Nagy Britannia design-kultúrájának és építészetének egyik legfontosabb alakja, Sir Terence Concrannal karöltve az említettek "nagyköveteként" képviseli hazáját és a design kultuszát világszerte.

Sorrell a Hornsey College of Art diákjaként tanult. Első komoly megbízását 19 éves korában kapta. Sokáig Európa egyik legjelentősebb design és kreatív társasága a Newell and Sorrell elnökeként dolgozott, begyűjtve cégének közel 100 nemzetközi díjat és egy raklapnyi ügyfelet a világ minden részéről.

Ez idő alatt elnökhelyettes volt a Charted Society of Design, elnök a Design Business Association és szintén elnök a Design Council szervezeteiben.

1996-ban megkapta a Royal Society of Arts Bicentenary Medal-t (ami egy magas kitüntetés) és a Royal Institute of British Architects tiszteletbeli tagjává választották.

Részt vesz a Sorrell Alapítvány irányításában (érdemes megnézni a lapot, furcsa, hogy a legnagyobb design-mágusoknak van a legtrógerebb weboldala), melynek célkitűzése az életminőség javítása a design eszközeinek felhasználásával.

2004-től a CABE (Commission for Architecture & Built Environment) elnökeként a kormánynak ad tanácsokat az építészet, az urban design, és a közösségi terek területén.

További elfoglaltságai:

  • DfES London Challenge Ministerial Advisory Group
  • Advisory Group on School Building Design
  • Culture and Creativity Advisory Group

Nem utolsó sorban elnöke a London Design Festival-nak, amelyről bővebb anyag az alábbi linkre kattintva érhető el.

Kapcsolódó anyagok: London Design Festival 2007

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr66134483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása