2008.09.18. | pumpa | 6 komment | dekor

A tapéta feltámadása - New Domestic Landscapes

A nagyméretű, panoráma-tapéták története a 18. századi Franciaországban kezdődött, ahol a Restauráció évtizedeiben élte virágkorát. Az 1970-es éveben gyakorlatilag kimúlt, majd közhelyesebb formában (őszi erdő, tengerpart pálmával, stb.) tért vissza ismét. A tapétaipar alapkövét lebetonozó műfaj napjainkban új erőre kapott, a kis méretű stickerek mellett egyre több, egyre izgalmasabb "óriásposzter" jelenik meg a dekorboltok kínálatában.

A francia Domestic cég, "The New Domestic Landscapes"  elnevezésű sorozatának célja a műfaj rehabilitálása művészi igényű, kortárs lakásdekoráció megteremtésével. A kollekció képzőművészek, designerek és grafikusok munkája nyomán állt össze. A tapéták kiváló minőségű intissé papírból készültek, mindegyik darab négy méter széles és három magas, nyolc csíkra bontva. A kísérleti sorozat értékét emeli, hogy évente mindössze száz darabot nyomnak mindegyik mintából, természetesen a művész aláírásával.

Design/shop: Domestic

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr74669505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meita 2008.09.18. 14:06:49

hú, köszikösziköszi a linket!

sántakígyó 2008.09.18. 14:33:00

az a gombás nagyon tuti!

gizi 2008.09.18. 14:37:51

a csontvázas nagyon komoly.
hangulatos lehet egy téli este egy ilyen szobában :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása