2008.10.08. | pumpa | 1 komment | design

Bécsben folytatódik a design-szezon

Az őszi design-felvonulásból Bécs sem maradhat ki, így október 2–12. között a divat és a design városaként mutatkozik be a kulturturisták számára. A kapcsolódó intézmények kiállításai, az előadások és konferenciák mellett belvárosi túrák teszik mindenki számára kézzel foghatóvá a modern design bécsi szeletét. A Blickfang 08 dizájnvásár, amely 2008. október 17–19. között az Iparművészeti Múzeumot (MAK) varázsolja hatalmas bevásárlóközponttá, 140 fiatal és kreatív tervező aktuális termékeit, alkotásait mutatja be. Hajtás után sok hasznos infó...

A Bécsi Designhét alkalmával a város új oldaláról mutatkozik be. Olyan intézmények, mint az Iparművészeti Múzeum, az Udvari Bútorok Lerakata, a Bécsi Bútormúzeum, a Designfórum, a Dorotheum aukciós ház, a Walking Chair képtár stb. kínálnak különleges programokat a dizájn témaköréből. A divat iránt érdeklődőknek fórumok, előadások és koktélpartik kínálnak ideális helyszínt az eszmecseréhez. A finoman előadott konzumgiccs jegyében látogatható a „Szenvedélyek útvonala” névre keresztelt különleges design-ösvény, amely folyan üzletekhez vezeti el a látogatókat, amelyeket fiatal vagy már elismert tervezők alakítottak át és használnak saját üzletükként.

A Blickfang, Ausztria legnagyobb designvására, ahol minden a divatos ruhák, bútorok és ékszerek körül forog, az elmúlt évben 12 000 látogatót csábított az Iparművészeti Múzeumba. A látogatók itt eredeti ötletek és rendkívüli tervek alapján készült termékeket próbálhatnak fel, tesztelhetnek és vásárolhatnak is meg, valamint elbeszélgethetnek a fiatal tervezőkkel, ha tudnak annyira németül.

Bécsi Designhét
2008. október 2.-12.
www.viennadesignweek.at

Blickfang 08
2008. október 17–19.
www.blickfang.com

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr49679265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

túlsúlyos tini akrobata 2008.10.18. 13:22:09

nem első kézből, de úgy hallottam, sixay nyerte az idei MAK Designpreist. ha így van, akkor nagy gratula

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása