2012.06.26. | pumpa | Szólj hozzá! | tech fotó

Tech: a jövő fényképezője pislogásra exponál

iris5_mini.jpg

A szemmozgásokkal irányított fényképezés ötlete nem most született meg, a Canon korábban már beépített hasonlót néhány tükörreflexes gépébe. Mimi Zou, a Royal College of Art végzős hallgatója azonban új irányt adhat a technológia fejlődésének. Az elsőre egyszerű lencsének tűnő gép hunyorgással és pislogással irányítható...

iris3_mini.jpg

A biometrikus technológián alapuló készülék bekapcsolás után azonosítja a felhasználót: az irisz vizsgálatot követően automatikusan betölti az általában használt beállításokat, ISO-t, blendét, a kijelző preferált funkcióit. A zoom sem a klasszikus tekergetéssel, hanem hunyorgással, azaz a szemnyílás szűkítésével, tágításával működik. Ha mindent rendben találunk (a szemnyílás fixálása mellett) mindössze két pislantásra van szükség az expozícióhoz.

A frissen végzett designer azonban nem érte be a fotózással: a gép a lefényképezett személy irisz-azonosítását is elvégzi, melynek segítségével tageket ragaszthatunk minden alanyra. Természetesen WiFi segítségével azonnal feltölthetjük a képet a netre, ha nincs kapcsolat, egy SD kártya segít megőrizni a lepislogott pillanatot.

iris4_mini.jpg

Mimi Zou a Show RCA 2012 kiállításon mutatja be termékét, egyelőre egy nem végleges, de lehetséges design mellett, ami azt mutatja, hogy a vizsgamunka egy nagy fejlesztőre és komolyabb költségvetésre vár. Valószínűleg nem sokáig.

iris1_mini.jpg

iris2_mini.jpg

Via: DeZeen

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr954612712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása