2008.10.21. | pumpa | Szólj hozzá! | csomagolás

Borválasztás egyszerűen - Házi Bor eladó!

Ahhoz, hogy élvezettel elfogyasszunk egy pohár bort az ebéd mellé, nem feltétlenül kell értenünk hozzá, sőt kisebb vagyonokat sem kell elköltenünk "nagy" borokra, hétköznap egy olcsóbb, de őszinte változat is jól mutat az asztalon. Választani azonban nem könnyű, az üvegek úgy sorakoznak a polcon, mint az ismeretlen festők japán nyelvű albumai a könyvesboltban. Egyszerűsíteni kell...

Ezt a stratégiát követi a Seattle-ben székelő Magnificent Wine társaság, amely a szortimentet három, közérthető kategóriára osztotta. A legkönnyebben a légiesen könnyed elnevezésű "Table Wine", vagyis asztali bor sorból választhatunk: van vörös (merlot) és fehér (chardonnay), hogy soha ne maradjon bor nélkül az asztal. A legszebb persze a rurális zamatokat a nevében hordozó "House Wine", vagyis házi bor, ami összefoglalja a cég filozófiáját: fel kell emelni a minőségi borfogyasztás alsó határát. Az egyszerű, de barátságos üvegek az árkategóriához képest meglepően jó minőségű leveket tartalmaznak, melyek nem különlegesek, de hétköznapi fogyasztásra kiválóak: fehér, vörös, húshoz, halhoz. Nem bonyolult.

Természetesen a magasabb minőségi kategóriához hagyományos elnevezés illik, így a "The Originals" széria már Syrah, Riesling, Cabernet és Pinot Noir felirattal, de egységes design-nal kerül a polcokra, ami az első két sor imázsát is felfelé húzza. A funkcióhoz, illetve fogyasztási szokásokhoz kötött, letagadhatatlanul amerikai besorolás önmagában akár rossz üzenetet is hordozhat a megannyi sznobériával megtámadott fogyasztók felé, de a friss, újszerű csomagolás kiemeli a tablettás környezetből. Persze a sikerhez tartósan jó, megbízható minőség is szükséges. Rendelni csak az USA-ban lehet, de ha jól tudom a Bortársaság, szintén szép kiállítású "Másfeles" borai révén már van magyar példa hasonló stratégiára.

Company: Magnificent Wine

Via: The Dieline

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr30722255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása