2008.12.16. | pumpa | 2 komment | fesztivál hellókarácsony

Karácsonyi Kívánságtorony Londonban

Van olyan kívánsága, melyet megosztana mindenkivel? Szeretné, ha kívánsága London egyik forgalmas terén jelenne meg egy méretes kijelzőn? Nincs más dolga, mint tárcsázni a 02078180880-as számot, (nyilván országhívóval előtte) és jó hangosan belemondani a telefonba, hogy "boldogbékésakármit", vagy hogy "ferimonnyonle" és csakhamar mindenki láthatja, aki épp ott jár, vagy online böngészi a kívánságokat!

A londoni Covent Garden területén, a Christmas Delight Festival egyik elemeként, néhány éjszaka alatt állították fel a különleges karácsonyi installációt, egy háromszög alapú tornyot, amely interaktív felületekkel fogadja a látogatók kívánságait. A torony lelke a SpinVox által kifejlesztett rendszer, amely nagy biztonsággal képes a beszédet írott szöveggé alakítani. A látogatónak nem kell mást tennie, mint a fent jelzett számot hívnia, vagy a helyszínen elmondania a kívánságát, amely rövidesen megjelenik a folyamatosan változó, teljes egészében interaktív felületté alakított falakon (belül).

Az első 250, kedvcsináló kívánságot a 26 nevű, kreatív szövegíró csapat állította össze. A valóban kreatív promóciós kampány így az istallációt tervező Freestate társasággal kiegészülve három csapatnak jelent nemzetközi ismertséget, valamint jó szórakozást a karácsonyi vásárban megfáradt londoniaknak. A projektet a London Design Festival is bevette ernyője alá. Ha valaki kipróbálja, kívánságának sorsát a SpinVox Wishing Well oldalán követheti nyomon. A torony 2009. január 5-én zár.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr57825787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fender · http://firka.blog.hu/ 2008.12.21. 20:32:58

a honlapon más telefonszám van. most melyik az igazi?

Fender · http://firka.blog.hu/ 2008.12.21. 20:46:48

ja nem szóltam. most látom, hogy az más.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása