2009.02.16. | pumpa | 4 komment | design

Francia autó, francia divat, szocreál pornó

Hogyan lehet bevezetni a köztudatba egy legendás, de már kimúlt, egy létező, de nem különösebben izgalmas és egy elképzelt, mindezek felett álló autó eljövetelét? Profi kampánnyal természetesen, amely életstílust, emóciót, elfojtott vágyakat és megannyi fetisiszta sznobériát heggeszt össze csudálatos egységbe. A Citroen DS Inside és szexuális segédeszközei titokzatos, a genitáliákat rejtve hagyó szocreál pornófelvételeken, hajtás után...

A kilencven éves Citroën a születésnapi brandújító kampány keretében átalakítja jelenlegi kínálati struktúráját is. A meglévő termékek mellett/felett létrehoznak egy prémium kategóriát, melyet a hőskort idéző DS jelzéssel látnak el. A gyár összesen hat széria kibocsátását tervezi, a sorozat előfutára a Citroen DS Inside konceptautó, melyről a napokban fújták le a fátylat egy párizsi rendezvényen, igaz, csak néhány precre. Hivatalos bemutatóra a Genfi Autószalonon kerül sor március elején.

A koncept mögött a DS3 névre hallgató, a C3 adottságaira épülő autó áll, amely a képek alapján a MINI Cooper és az Alfa MiTo konkurensének készül, a hírek szerint egy sor technikai és - elsősorban - kényelmi fejlesztés után. A vetélytársakat, múltjukból, presztízsükből fakadóan nem elég árban, vagy felszereltségben megverni: legendát, életstílust kell költeni az új C-kategória köré, a túlélés érdekében. A bevezető kampány során ezért a francia divattal kapcsolatos életérzést hívták segítségül.

A gyár neve alatt egy sor, önmagában is mutatós kiegészítőt mutattak be, melyek a DS sorozat megkülönböztetett logóját viselik magukon. A napszemüveg, retikül és kézitáska, vagy a snowboard egyaránt az autóhoz köthető konnotációkat mélyítik el, a Chanel divatgitárjához hasonlatosan. A DS stílusjegyeit hordozó remek fétistárgyak a prémium életmód szinte minden területén a francia design és divat fennsőbbrendűségét hirdetik, nem is sikertelenül. A DS széria életképességén, vagy a francia autók megbízhatóságán sokáig lehet vitatkozni, az biztos, hogy a felvezetés jól sikerült.

A DS3 várhatóan 2010-ben kerül gyártásba, a társaság nyilatkozata szerint közel a képeken látható állapotban.

Design: Citroen

Via:Carscoop, Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr91946027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hutchington 2009.02.16. 15:36:18

Első ránézésre a hátulja kicsit a Peugeot 307-re hasonlít. Amúgy kurv@ jól néz ki! Engem megfogott!

w211 2009.02.17. 10:09:46

Rakat francia szar!

Matti · http://indafoto.hu/matti 2009.02.17. 18:00:47

a déesse még autó volt na de ez... broáf
és annak nem is kellett marketingbullshit :)

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2009.02.28. 14:51:15

Ez messze nem olyan szép, mint az igazi DS... abban volt különlegesség is, innováció, egyede dolgok... (légrugó, kanyarkövető lámpa, egyküllős kormány...)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása