2010.05.04. | pumpa | Szólj hozzá! | építészet élettér octogon

Sziámi ikrek Lettországból - DesignPumpa az Octogonban

Riga külvárosában, a Langstini tó partjához közel épült fel 2009-ben a 2 Sisters House, azaz a „Két Nővér Ház”, amely ízlésesen modern, fiatalos egyénisége mellett a privát és közösségi terek szervezése terén is figyelmet érdemel. 2 Sisters-HÁZ Lettországban.

Uldis Luksevics és Martins Rusins, az épületet tervező NRJA iroda mérnökei új nézőpontból közelítették meg az egymás mellett élés hagyományait. A két család számára felrajzolt ikerház önálló kubusai egy szabálytalan „V” csúcsában találkoznak, ahol a belépő tér mellett további közös helyiségek, konyha, nappali és étkező kaptak helyet az épület első szintjén. A lakók számára ezzel találkozási pontokat, közösségi teret teremtettek, melyek nem sértik, inkább oldják az „ikrek” határozott privát szféráját. Tovább...

A cikk az OCTOGON architecture&design 2010/2. számában jelent meg nyomtatásban, de teljes terjedelemben olvasható az Octogon Online oldalán!

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr851974084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása