2011.02.22. | pumpa | 9 komment | tech design koncept

Flashkus - USB drive kartonból

Artemy Lebedev az apró dolgok nagymestere. Az orosz designer és csapata a hagyományos adathordozók kiváltására alkalmas, egyszerű és stílusos USB kulcsot tervezett, amely ugyan még koncepció, de biztosan nem sokáig. A kartonból (jó eséllyel újrapapírból) készült, letéphető "adatcetlikre" tollal is készíthetünk jegyzeteket, hiszen minden elektronika az adathordozó végében helyezkedik el.

Bár az Art Lebedev koncepciója valahol az eldobható konzumtermékek kategóriáját súrolja, alkalmazásával lényegesen csökkenteni lehetne a CD, DVD lemezek és társaik okozta környezetterhelést.

Via: Fubiz

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr962679008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.22. 16:38:59

Nem is rossz, usb-s névjegykártya :)
És valszeg környezetbarátabb, mint a műanyag pendrájv, h újrapapírból van.

kenshikun 2011.02.22. 16:46:44

Mondjuk nem az a minimális műanyag borítás a nem környezetbarát egy pendriveban, de az ötlet nekem is tetszik :)

JohnHenry 2011.02.22. 16:54:34

miért nincs nekem is ilyen agyam? már rég milliomos lehetnék ilyen ötletekkel :-(

gray 2011.02.22. 16:59:30

Eszméletlen! JohnHenry, engem is megüt a guta!

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2011.02.22. 17:34:24

Mosást 60 °C-on bírja? Mert pár hagyományos pendrive-om már túl van rajta, és köszönik, jól vannak. Akinek zsebe van, ez is szempont :-)

Charlie Brown 2011.02.22. 20:21:41

Ez az, degradáljunk egy újabb tartós használati cikket az egyszer használatos/eldobható szintre. Valóban zseniális. Abcúg környezetvédelem!

piettro 2011.02.23. 10:31:46

Egyetértek Charlie-val, cseppet sem előremutató dolog (még egy) eldobható terméket tervezni.
Manapság mindenkinek a zsebében egy mini-számítógép lapul (GYK: mobil :)) írjanak olyan szoftvert a bluetooth mellé, amit könnyű használni, és gombnyomásra mennek át az adatok. Ha már legyártunk csillió mobileszközt, akkor használjuk már azt, és ne még egy kütyüt!

Scy___ 2011.03.11. 01:21:15

Az legyen kartonbol, eldobhato, nem strapabiro anyagbol, amit egyszer, kevesszer akarunk hasznalni, mert ott nem kovetelmeny az idotallosag es a strapabirosag. Egz USB key-t sokaig akarsz hasznalni, hiszen nem igazan tud elromlani, igy eros tokot kovetel, ami vedi, Nem egy vacak kartonlapot (atvitt ertelemben a felmasolt adatot is vedeni akarod, de ez inkabb filozofiai kerdes). Plusz, egyszer iratozhatod fel? Es utana mit csinalsz vele? Atfested, mint regen a videokazettak cimkejet? Az USB adathordozo filozofiajaval ellentetes ez a termek, hiszen az USB pont arrol szol, hogy letorolheto rola az adat, es mas masolhato ra. Nem egyszer/kevesszer akarod hasznalni, nem akarod eldobni, sokaig, sokszor akarod hasznalni. Praktikatlan otlet es ellentetes az USB lenyegevel. Ez az otlet hasonlatos pl. egy kartonbol keszult credit-card-hoz.

Scy___ 2011.03.11. 01:25:14

Egyebkent az eldobhatosag sokszor gazdasagtalan es ellentetes hatast, pazarlast okoz. Eklatans peldaja ennek az irodank kantinjaban ivasra rendelkezesre allo papir pohar, melyre hullamkarton is van meg kasirozva, hogy ne egesse a meleg kave az ember kezet. Ket korty utan dobod ki. Bekerulesi koltsege bizonyosan tobb, mint egy azonos meretu pohar mosogatogepben valo elmosasa.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása