2011.03.31. | pumpa | Szólj hozzá! | fotó

Fotó: Philip-Lorca diCorcia - ikon az utcáról

Philip-Lorca diCorcia a legérdekesebb kortárs fotósok közé tartozik. Három évtizedes pályafutása alatt letapogatta a szakma majd minden felületét: művészi, reklám, editorial és szocioportré sorozatokat egyaránt készített, utazásai során kattintott képeiről nem is beszélve. Karrier, képek, háttér - beljebb...

Tanulmányait a '70-es évek közepén végezte a Boston-i művészeti egyetem hallgatójaként, majd a Yale kurzusait látogatta - fotó témakörben. Neve a '90-es évek elején vált ismertté, a Hollywood-ban dolgozó férfi prostituáltakról készített sorozata kapcsán. A kortárs ikonok közé a 2001-ben publikált, Heads című munkája emelte, amely utcán fotózott képek sorozata.

Számos önálló kiállítása mellett egy rakás díjjal büszkélkedhet, más tekintetben olyan ügyfelek biztosították bizalmukról, mint a Fendi, az Adobe, vagy a Bottega Veneta. Jelenleg a londoni képzőművészeti egyetem divatfotó tanszékén professzorkodik, illetve főszerkesztőként irányítja a The Gentlewoman című magazin életét.

Via: Fubiz

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr602787739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása