2012.04.18. | pumpa | Szólj hozzá! | design pannon bútor

Bútor: tökegyszerű, díjnyertes fotelágy, magyar tervezőtől

mg_3643.jpg

A legjobb ötleteket általában a kényszer és a lustaság szüli. A paq chair esetében sem volt másképp, a  tervező a költözködést övező szívástengert igyekezett kiszárítani egy díjnyertes megoldással: Csire Géza, a  fiatal formatervező 2010 tavaszán új albérletbe költözött, és nem vitt magával mást, csak egy egyszerű szivacsmatracot. Szerette volna a szobáját otthonossá tenni úgy, hogy napközben elrejthesse a rendetlen szivacságyat és egyben helyet tudjon kínálni a hozzá érkező vendégeknek.

A kreatív formatervező egy papírdarabot hajtogatott, amikor rájött a megoldásra: ha az ágyként szolgáló szivacsból hengert formáz, a két végét összecipzározza, majd behajlítja az egyik felét, akkor az egyben ülőfelületként is használható.

mg_3701.jpg

A frappáns ötlet azóta hosszú utat járt be: másfél éves kísérletezés és fejlesztés következett, majd a 2011-es belgrádi Mikser Design Fesztivál nagydíját nyerte el. A BBDM művészeti menedzsmenttel való együttműködésnek köszönhetően 2012 tavaszán a nagyközönség előtt is debütált a bútor.

mg_3732.jpg

mg_3477.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr694459232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása