2007.12.01. | pumpa | 4 komment | luxus hellókarácsony

Dom Pérignon Rosé rózsaszín gitártokban

Nem tervezem, hogy a továbbiakban túl sok rózsaszínű bármit promotálok a Pumpán, de a karácsony közeledtével mindenhol lazul a szigor. Elsősorban olyan családok ünnepi asztalára ajánljuk a  Dom Pérignon Rosé Vintage kollekcióját, melynek tagjai egyszerre tudták meg, hogy az onkológián elcserélték mindannyiuk leletét, vagy mindannyian nagyobb összeget örököltek különbözö gazdagon elhunyt rokonoktól. Nem mintha egy jól sikerült görbe éjszaka nem érne meg 25 millió forintot, de mégiscsak...

A legendás brand ünnepi pezsgőjéről viszont nincsenek empirikus tapasztalataim (félek, nem is lesznek), marad tehát a rózsaszín gitártok: tartalma 1 üveg Dom Pérignon Rosé Vintage 1966, 2 üveg Dom Pérignon Rosé Vintage 1986, valamint 3 üveg Dom Pérignon Rosé Vintage 1996. Plusz három pohár. A bőrönd Karl Lagerfield invenciója, a kollekció kizárólag a Harrod's-ban vásárolható meg. A pezsgőt meg egy Dom Pérignon nevű szerzetes találta fel, de amint látszik, mivé lesz a világ...

 

Site: Dom Pérignon

Shop: Harrod's

Forrás: Blastblog

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr63247950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robi · http://playground.blog.hu 2007.12.01. 08:33:42

ez most hogy van? Nekem borszakértők azt mondták, h rosé borból az aktuális évjáratot szabad inni, mert az a finom, minél öregebb annál roszabb. Most akkor ez a szabály a pezsgőknél nem áll? Vagy aki 25 millát kifizet egy rózsaszín pezsgőskészletért, annak már mindegy? :)

Hópihécske 2007.12.01. 15:51:12

Szia Pumpa! Szia robi! Hát a pezsgőnél valahogy nem áll fenn. Én úgy hallottam minél többet áll, annál finomabb, de nem vagyok szakértő. :-) Mindegy. Az viszont biztos, ha meghívtok egy ilyen pezsgőre megyek és megkóstolom, pedig nem iszom alkoholt. Biztos rózsaszínű lenne a világom azonnal és a neved is elárulnád. :-) . Pumpa akkor bontunk üveget? :-) ez szép fogadtatás, jókor jöttem. Gratulálok jó a rózsaszín világod, maradok.

Sáfrány 2007.12.03. 22:50:33

Ez nem pezsgő hanem champagne. Utóbbit dédelgetik, rendszeresen fordítgatják, tán még énekelnek is neki vagy olykor gyengéden megbüfiztetik. E hozzáértő törődés, a kiváló évjáratok, és az alacsony palackszám okozza a sokszámjegyű árcédulát - meg a tudat hogy a világ leghíresebb pezsgőjének (bocs, sampány) extraüber különkiadásával megtehetik. Szerintem tökre érthető. :)

Volt szerencsém már DP-t inni, finom, de szerintem bármelyik jobbféle, pinot noir-ból és/vagy chardonnay-ből készült, palackban erjesztett pezsgő laikus számára megközelítő élményt hoz, olcsóbbért.

Sáfrány 2007.12.03. 23:39:09

Ó, és legyen benne egy kis feketerizling, azzal lesz teljes a triumvirátus a jó sampányban. Mondok egy megfizethető példát: "Jeanmaire Brut Cuvée Veuve Hennerick", cirka €20-ért szerintem bevállalható.

Ha hétköznapi pezsgővel találkozunk, bátran löttyintsünk bele egy kis crème de Cassis-t, feketeribizli-likőrt, vagy akár passiógyümölcs-likőrt. Feljavíccsa.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása