2008.07.21. | pumpa | 1 komment | köztér

Gyalogosok a víz fölött...

A Yorkshire-i Castleford büszkesége a képen látható gyalogoshíd. Az "S" alakú, 130 méter hosszú építmény az egykori bányászváros leginvenciózusabb objektuma, méltán. A rejtett világítása révén éjszaka is látványos híd a közúti forgalmat is bonyolító átkelőhely alternatívájaként működik, olyan köztérként, amely a gyalogos közlekedés révén közelebb hozza az embereket a várost kettészelő folyóhoz. Ezt szolgálja az ívbe épített "S" alak is, melynek révén alaposan megismerkedhet a látogató a környező hegyek látványával.

A budapesti rakpartokra született tervekhez hasonlóan a cél itt is komplex közösségi terek kialakítása volt. Castleford azonban meg is valósítja a terveket, melyek első fázisában a híd épül meg, később a partokon kialakítandó sétányok és más, a közösségi funkciókat erősítő beruházások épülhetnek fel.

Design: McDowell+Bendetti, Alan Baxter Associates

Via: Interior Design Roomworldarchitecturenews,

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr34574668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása