2008.09.10. | pumpa | Szólj hozzá! | kiállítás

Ma nyílik a BNV és Bútorvilág. Megnézzük?

Ma nyílik a Budapesti Nemzetközi Vásár és Bútorvilág, melynek első alkalommal díszvendége is van, mégpedig India. A 112. BMV-n közel 15 500 m2-en 20 ország, 490 kiállítója mutatkozik be szeptember 10-14-ig a Budapesti Vásárközpontban. Jó lesz? Hipotetikus vásárkörkép hajtás után...

A felújított vásárközpontban, a sajtóanyag tanúsága szerint, egy stratégiájában és koncepciójában megújult BNV várja a látogatókat. Ez azt jelenti, hogy a BNV összeolvadt a Bútorvilággal és rövidebb lett, csupán öt napig tart. Sűrűbb és több látogatót vonzó vásárra van tehát remény és ha hozzávesszük, hogy a BNV idén először szakmai nappal nyit, érződik valami elmozdulás az európai trendek irányába. A konferencia programja a vásár fő profiljához, az otthon, bútor, lakberendezés témaköréhez kapcsolódik.

A megrövidült kiállítást tematikus napokra osztották. Minden nap a közönség más-más rétegének kedveznek, így a szakmai napon a kiállítók meghívott partnerei ingyenesen látogathatnak a vásárra, az Ezüst Napon, szeptember 11-én, a nyugdíjasoknak, a Nők Napján, szeptember 12-én a hölgyeknek nem kell fizetniük a belépőért. A megváltott belépőjegyek ára levásárolható. (Ezért a két mondatért egymás után, nomeg a Jegyen vegyen vásárfiát címért rettenetes tockos a BNV, vagy a Hungexpo pr-csapatának!!!)

A BNV-n és a Bútorvilágon idén minden eddiginél nagyobb a különböző lakberendezési tárgyak választéka. A hazai ismert bútorkészítők, népszerű áruházak, valamint a Magyar Bútor és Faipari Szövetség és a Lakberendezők Országos Szövetségének révén impozáns bemutató várja a látogatókat a vásárközpont új "G" pavilonjában. A hazai piacon kapható bútorok, kiegészítők teljes (?) kínálata látható, a termékek jelentős vásári kedvezménnyel vihetők haza.

A BNV sem úszta meg az olimpiát, a sajtóanyag szerint az egyik különlegességének ígérkezik a LOSZ „olimpiai" kiállítása: a Trendszigeten ÖTKARIKÁS TÉRRENDEZÉS-ben láthatók a tervezők újdonságai. Nyilván van benne valami kreatív csavar, meg kell nézni, gondolom felülnézetből ütősebb...

"India - több mint díszvendég
A dél-ázsiai állam nagyszabású, hetven céget felvonultató bemutatóval van jelen, kínálatukban a kézművesipari termékek szerepelnek a legnagyobb választékban. A nyitó napon magas rangú miniszteri küldöttség, mintegy harminc fős indiai delegáció lesz vendége a BNV-nek. Az üzletemberek a vásár révén a magyar piaci lehetőségeket kívánják felmérni. A BNV első, szakmai napján üzletember találkozót tartanak számukra, amelyen a magyar kollégákkal a két ország kereskedelmi kapcsolatainak bővítéséről konzultálnak, a lehetőségeket elsősorban az informatika, a gyógyszeripar, a járműalkatrész gyártás területén keresik." Itt valami különös kontextus van kialakulóban a kézműves termékek, a bútorok és a gyógyszeripar integrálásával, ami nem baj, de a közleményben azért érdekes.

A BNV-n számos külföldi kiállító is bemutatkozik, elsősorban India, Indonézia, Kenya, Kína, Hong-Kong (Kína) és Taiwan, illetve a környező országok közül Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia hozza el termékeit. A legmarkánsabb Kína, Taiwan és Románia bemutatkozása.

Tudom, ez nem design seregszemle és bizonyára szarul ébredtem, de az előremutató megoldások ellenére el kell mondani, hogy a BNV több és jobb publicitást igényelne. Egy egyszerű, de izgalmas és korszerű weboldal, ami valóban informatív és fel is van töltve, illetve egy jól megírt, tényleg kedvcsináló PR-anyag, az arculatról nem is beszélve, ma már nem luxus, sőt... A jelenlegiek alapján nem mennék ki.

Praktikus információk:

A hétvégén a MÁV-Start Nyugati pályaudvarról induló különvonatai és egyes, menetrend szerint közlekedő Intercity járatai a vásárközpont bejáratáig hozzák a látogatókat. A Volánbusz Zrt. magyarországi járatain pedig 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a vásárra érkezők.

BNV járatok
A vásárra „gyalog" érkezőket újra a „százas" hozza a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont kapuihoz. Az Örs vezér térről induló buszokon az Expo járat elnevezést váltja fel a „régi-új" 100-as tábla. Akiknek a vonat az egyszerűbb és gyorsabb közlekedési eszköz, azok számára jó hír, hogy a MÁV-Start különvonatai a hétvégén óránként szállítják az utasokat a Nyugati és a Kőbánya teher pályaudvar között (Budapesti Vásárközpont I-es kapu), a vásár teljes időtartama alatt az egyes menetrend szerinti járatai pedig Kőbánya felső állomáson, az V-ös kapunál állnak meg. A különvonatra a menetjegy ára 250 Ft.
A Volánbusz Zrt. és a MÁV magyarországi járatain ezúttal is 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a vidékről vásárra érkezők. A buszjegyeket a Keletei és a Nyugati Fórum információs standjainál, a vonatjegyeket pedig a MÁV-Start Zrt.-nél, az A pavilon 307/d standján érvényesítik.

Forrás: Hungexpo

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr40656871

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása