2008.09.19. | pumpa | 1 komment | desgin

Dolgozzon 21 órát naponta! Da Vinci vekker..

A Da Vinci ébresztő óra rendkívül egyszerű, de tudományosan megalapozott elv mentén működik. A kijelzőn nincsenek számok, időjárás, vagy rádió, csupán a "ébred" és az "alszik" szavak váltják egymást az itáliai polihisztot által kidolgozott alvási cilusoknak megfelelően. Az elmélet szerint az embernek elegendő nagyjából három óra alvás naponta, és ha megfelelően használjuk ki az alvási ciklusokat, akkor akár huszonegy órát is dolgozhatunk álmosság és fáradtság nélkül.

Ennek megfelelően a készülék első bekapcsolásakor három órán és harminc percen át az "AWAKE" felirat lesz látható, majd egy hangjelzést követően harminc perc "SLEEP" következik. A készülék addig sípol, amíg a felhasználó le nem nyomja az alarm-reset gombot, így gondoskodva az időbeosztás pontos betartásáról. Fél óra elteltével ismét ébreszt, és az így kialakult mintát ismétli naponta hatszor. Alkalmazásával akár 21 aktív, éren töltött órát is nyerhetünk naponta.

Tény, hogy egy átlagos életritmust élő ember esetében nehezen alkalmazható a Da Vinci Alarm Clock, hiszen a munkahelyen nem nézik jó szemmel a kétszer félórás szunyát. Ha mégis megpróbálkozunk vele, számítsunk a család ellenállására is, nem lesz könnyű. Kamionsofőrök számára viszont ideális lehet, bár gondolom ők már kísérleteznek hasonló megoldással.

Design: Marc Owens

Via: Yanko Design

 

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr5671073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benny Lava 2008.11.12. 01:32:13

Persze, azért ne feledjük hozzátenni, hogy ezt az alvós elméletet azóta már sokszor és elég alaposan cáfolták - ettől az óra még jó cucc!

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása