2008.09.23. | bornonheels | Szólj hozzá! | bornonheels

divatirányzatok őszre: minimalizmus és maximalizmus

manapság már nem mondható el az aktuális divatról, hogy csupán egy stílus lenne az irányadó, hanem egymással párhuzamosan, sokszor igen különféle trendek is divatosnak számítanak. idén az építészetben és lakberendezésben egy ideje jelenlévő trendek is megjelentek, hiszen a minimalista és "maximalista" ruhák, cipők és kiegészítők is frissnek, modernnek hatnak. hogy is van ez?

 

 

 

minimalizmus

elsősorban letisztult, egyszerű szabásvonalakra kell gondolni, testhezálló és modern ruhákra, áramvonalas sziluettre. uralkodó szín a fehér, a fekete, a szürke különféle árnyalatai és a  tengerészkék. a funkcionalitás mintha előtérbe kerülne az esztétikummal szemben, nincs semmi felesleges sallang, nem kellő díszítés a ruhákon. olyan tervezők, mint pl calvin klein vagy donna karan évek óta terveznek a minimalizmus jegyében, a 2008/2009 őszi-téli szezonban viszont számos divatház kínálatában is megjelentek az egyszerűségre törekvő, mégis különleges darabok.

(stella mccartney kabát, see by chloé táska, rupert sanderson bokacsizma és calvin klein ruha)

maximalizmus

maximalizmus? kedves Olvasó, gondolj részletgazdagságra, különféle textúrák párosítására, őssze nem illő mintákra, a népművészetből származó díszítőmotívumokra! ez az irányzat sokszor giccsesnek hat, hiszen furcsa látni egy outfit-en belül a sokféle színt és mintát együtt. a gyönyörködtetés a cél, hiszen a több rétegnyi különböző ruha, a szokatlan anyagpárosítás egészen kápráztató tud lenni.

(philip lim kabát, fendi táska, oscar de la renta cipő és antik batik blúz)

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr65677398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása