2008.10.29. | pumpa | 1 komment | élettér

Buddhista templom sörösüvegekből

Nagyságrendileg egymillió üres sörösüvegből építették thai szerzetesek a képeken látható, Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot. Nyilván nem ők itták meg mindet, az épületnek otthont adó, Khun Han város lakossága is segített összehordani a tetemes mennyiségű építőanyagot. A mellékhelyiségektől a hamvasztóig minden a Heineken (zöld) és a helyi Chang (barna) sör reciklikált csomagolásában ragyog.

A Bagkoktól kb. 600 kilométerre, a kambodzsai határhoz közel álló buddhista templom egyszerre dícséri a szerzetesek kitartását, kreativitását és persze azt a szellemiséget, melynek révén gyakorlatilag az egész környéket megtisztították az üvegszeméttől és szimbolikus módon újrahasznosították azt.

Érdekesség, hogy az építőanyagként is felhasználható sörösüveget épp Alfred Heineken találta ki egy holland építésszel, John Habraken-nel közösen. A WOBO (world bottle) üveget később piacra is dobták, de csupán egy 100 ezer darabos széria került ki a gyárból, ezek egy része pedig egy hétvégi ház falában végezte a sörgyáros Noordwijk-i rezidenciáján.

Via: Treehugger

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr79736722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Ági · http://www.szaboagimozaik.freeblog.hu 2008.11.08. 15:12:34

Hűűűűűű, ez egyszerűen gyönyörű! Gondolkozom, hogy itthon hol lehetne ezt megvalósitani. Ez az elképzelés már Hundertwasser egyik épületén már megvalósult. Az is a kedvencem volt :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása