2009.01.19. | pumpa | Szólj hozzá! | design

A halál kilovagol Kölnbe...

Az IVANKA legújabb fejlesztése, a Maurer-Klimes Ákos és Kucsera Péter által tervezett síremlék, a SEEYOU project Saint-Etienne után ismét nagy nemzetközi design kiállításon képviseli a hazai kreativitást: január 19 és 25-e között az IMM Cologne 2009-en, az általunk is nagyrabecsült Designspotter standján várják az érdeklődőket.


A SEEYOU projektre Saint-Etienne-ben figyelt fel egy nemzetközileg ismert és elismert online design magazin, a DESIGNSPOTTER, akiket annyira meggyőzött a látvány, hogy meghívták az IVANKA Betont a kölni bútorkiállításra. A kiállításon 1200 a világ több mint 50 országából érkező elismert és feltörekvő tervező képviselteti magát bemutatva a várható bútor trendeket.


A SEEYOU beton síremlék nemcsak egy kapocs az eltávozottak és az ittmaradtak között, hanem segíti a családi összetartást és a személyes emlékezést. Európai kultúrkörbe ágyazott, univerzális értékeket közvetítő tárgy, mely a formatervezés eszközeivel lelki tartalmat közvetít. Design, mely figyelembe veszi a természeti erőket és jelenségeket, és interakciót hoz létre azokkal, a tárgy megjelenése időben változik. A kereszt motívum egy mélydést formál, mely megtelhet vízzel, levelekkel, homokkal, hóval, majd azután leapad, kiüresedik, s a körforgás újrakezdődik. A tárgy visszatükrözi a külvilágot és reflektál a környezetére. Ki van téve a természetnek és a családtagok gondviselésének. SEEYOU az első darabja a tervező-fejlesztő csapat temetkezési kultúrával kapcsolatos munkájának.

A projekt alázatosan közelíti meg a halál szomorú témáját, melyről az emberek a mai napig nem szívesen beszélnek, mindazonáltal mindenki életében bekövetkezik. Tény, hogy a sírkövek nem sokat változtak a pár évszázaddal ezelőttiekhez képest, napjainkban azonban tettek már pár lépést azért, hogy kicsit felrázzák a temetkezéssel kapcsolatos építészetet és designt.

A DESIGNSPOTTER egy online design magazin, amely fiatal és tehetséges tervezőknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A Marcus Gogolin és Ioanna Paraskeva által szerkesztett magazin palettáján szerepel minden, ami a kortárs designhoz kapcsolódik: kiegészítők, könyvek, kiállítás, divat, bútor, új anyagok, belsőépítészet, stb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr50888617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása