2009.01.26. | pumpa | Szólj hozzá! | graphic

Radikális poszter-design - Athén 2008.

Amint az köztudott, decemberben egy tizenöt éves fiú, Alexandros Grigoropoulos halála nyomán heteken át tartó zavargások törtek ki Athéban, melyek nem csak Görögország más térségeire, de Európa egyes nagyvárosaira is átterjedtek. A felfordulásban a rendőri brutalitás mellett a gazdasági válság és az állami vezetők korrupciós ügyei is közrejátszottak, a megoldást a politika végül a vízágyúkban találta meg. A romokat eltüntették, a várost kitakarították, de az ellentétek nem oldódtak fel, csupán a színhely változott. Az utcai harcok (időleges) lezárultával az online médiumok váltak a felgyülemlett feszültség központjaivá, a folyamatba pedig beszálltak a görög kreatívok is. Hajtás után...

A kiinduló pont Nassos Kiratzoglou, a Tribal DDB athéni irodájának kreatív igazgatója, illetve saját munkáit bemutató blogja, a www.nassoskappa.com volt. A Nassos Kappa, avagy "Crazymonkey" nicken futó oldalon publikálta az athéni események "ihlette" posztert, "15 éves fiút öltek meg a rendőrök - és csak a pénzzel törődnek" felirattal. A poszter mellett egy felhívást is közzé tett, melyben a kép terjesztésére kéri fel a felhasználókat, bloggereket. A gyorsan terjedő kép mellé rövid időn belül egy sor más alkotó is felsorakozott, és az athéni decemberről szóló poszterek egyre nagyobb számban gyűlekeztek a hálón. A gyűjtemény jelenleg 41 posztert tartalmaz, többségük az utcákon is megjelent, így az offline sajtó is foglalkozott a mozgalommá sűrűsödő kreatív jelenséggel.

Válogatásunk a számunkra legizgalmasabb aklotásokat tartalmazza. Aki szeretné a teljes galériát átböngészni, kattintson ide! Az egyes alkotásokat részleteiben is elemző, John Stones tollából származó cikk a design week oldalán olvasható.

Via: design week

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr63903112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása