2009.06.12. | pumpa | 4 komment | fotó

Holi, a Színek Ünnepe - Poras Chaudhary fotói

A következő, egyfelől hihetetlen, másfelől gyönyörű sorozatot Poras Chaudhary készítette Indiában, az úgynevezett Holi ünnepen, amelyről a Vallásfórum így emlékezik meg: "A Holit február-március hónap teliholdas napján ünneplik. A hagyomány szerint az emberek ilyenkor porfestéket és színes vizet szórnak, illetve locsolnak egymásra. Ezt Bradzsában (a Vrindávana körüli területen), különösen Varsanában és Nandagrámában igen nagy vidámsággal ünneplik meg. (...)" Hajtás után folytatódik...

"A Holiról szóló egyik történet szerint egyszer, amikor Prahláda Mahárádzsa saját apja imádata helyett annak ellenségét, az Úr Visnut akarta imádni, apjának húga, Holiká, akit a tűz nem égetett, a kisfiúval együtt beült egy nagy tűzbe, hogy megölje őt. Prahláda odaadása azonban olyan nagy volt, hogy megvédte őt a tűz karmaitól, miközben Holiká viszont halálra égett. Erre emlékezve Holi előestéjén nagy tábortüzeket gyújtanak egész Indiában, melyekbe az új gabonatermésből egy részt felajánlásként beledobnak."

Via: Shape+Colour

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr251176910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ságodi M. Sebastian 2009.06.13. 15:56:04

A Benetton-nak mekkora reklám kapány lehetne...

Dulifuliokoska 2009.06.15. 15:07:04

Remélem poszter is lesz belőle, az elő színes sokadalom nagyon kéne nekem!

tyejtyerj 2009.06.16. 17:27:34

én is akarok így szineskedni :):)

charliesan 2011.03.02. 08:41:45

Tudod mikor viszem a gépeimet ilyen disznóólba...

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása