2009.10.02. | pumpa | Szólj hozzá! | kiállítás

Swiss Design in Hollywood - kiállítás

A Swiss Design in Hollywood című kiállítás svájci designerek és illusztrátorok munkásságát és hatását mutatja be a nemzetközi filmprodukciók és videojátékok látványtervezésének terén. Részletek hatás után...

A mozgóképipar a modern korszak kultúrájának egyik legfontosabb alakító tényezője. Kevesen tudják, hogy az elmúlt évtizedekben több svájci születésű illetve kötődésű művész nagy sikerrel vett részt a számos film és videojáték univerzumát meghatározó szereplők, fantázialények és helyszínek látványtervezésében. A kortárs alkotók közül sokan működnek közre a legismertebb művek, köztük az animációs filmek elkészítésében. Jóllehet egyéni teljesítményük többnyire rejtve marad a nyilvánosság előtt, munkájukkal maradandó nyomot hagynak a tömegkultúrán.

A tárlat egyben arra is törekszik, hogy történeti kontextusba helyezze a kevéssé ismert vagy jelentőségükben alábecsült művészi technikákat és pályafutásokat. A kiállítás a független vagy a nagy effektstúdiók foglalkoztatta svájci grafikusoknak és illusztrátoroknak a filmgyártás esztétikájára gyakorolt személyes hatását állítja a középpontba, egyéni életművüket is szem előtt tartva.




H.R. Giger: A nyolcadik utas: a Halál
Christian L. Scheurer: Final Fantasy - A harc szelleme
John Howe: A Gyűrűk Ura- trilógia
Deak Ferrand: Pokolfajzat
Silvio Aebischer: Command and Conquer
Nadja Bonacina: Túl a sövényen
Simon Christen: L'ecsó
Natasha Devaud: A Karib-tenger kalózai 2. – Holtak kincse
Nicolas Imhof: Mystery Men - Különleges hősök
Alex Ongaro: Mézengúz
Simon Otto: Elvitte a víz
Brigitte Wuest: King Kong


A kiállítás megtekinthető: 2009. október 8-31.
Nyitva tartás: keddtől szombatig 12-től 18 óráig
Cím: 1015 Budapest, Batthyány u. 65.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr411422572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása