2009.12.18. | pumpa | 12 komment | design

UO - magyar írásfejlesztő toll

Bagó Ákos Károly, magyar formatervező itthon, többször keltette fel a design szakma figyelmét előremutató, jól hasznosítható tárgyaival. Az UO toll formatervével „A jövő vállalkozója“ címet is megszerezte. A már kereskedelmi forgalomban is kapható UO toll nem mindennapi formájával kitűnik a íróeszközök közül, mellett írásfejlesztésre is alkalmas, sőt, kimondottan erre a célra hozta létre a tervező. Az UO toll esetében nem kell mélyen a zsebébe nyúlni senkinek, ha különleges, jól használható magyar terméket ajándékozna karácsony alkalmából.

A tervező olyan univerzális tollat szeretett volna megalkotni, ami nem csak a súlyos írásproblémákkal küszködőknek lehet hasznos. Az írásfejlesztő toll sajátossága, hogy speciális kialakítása által az ujjak automatikusan a helyes ceruzafogásba kényszerülnek. A gyerekeknek segít, hogy a biztos fogással könnyebbé váljon a betűformálás, ezáltal javuljon az íráskép; a balkezesek is jó hasznát veszik, mert látják az írásukat, egyenesebb testtartást tesz számukra lehetővé, és írás közben nem maszatolják a már leírt sorokat. Különleges, figyelemfelhívó formájának köszönhetően akár üzleti tárgyalásra is bátran indulhatunk vele.

A gyártás során Ákos számára két további szempont is fontos volt. Egyrészt, hogy ne készítsen újabb eldobható tárgyat, így különös figyelemmel választotta ki a rövid, de vékony falú, normál mennyiségű tintát tartalmazó tollbetétet, ami természetesen cserélhető. Másrészt, a zöld design jegyében, a termék, sőt a csomagolás is 100%-osan újrahasznosított, vagy újra hasznosítható anyagokból készült.

A merész és dinamikus vonalvezetésű tollak három méretben kaphatók, méghozzá óriási színválasztékkal.

A tollak megvásárolhatóak számos fővárosi és vidéki üzletben, papírboltban vagy a UO toll webshopján keresztül: http://www.uotoll.hu/webshop.html

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr361604965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pogacem 2009.12.18. 11:32:25

Én vettem, de lehet, én nem vagyok vele kompatibilis. A honlapon található útmutató szerint határoztam meg, hogy mekkora kell (meg is lepődtem, mikor szerinte lány létemre L-es kell), de nem tudok vele írni. Egyáltalán. Sajnos.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.18. 14:31:16

Szépen leporolta azt az ötletet, ami már létezett 20 éve is "ráhúzható" kivitelben.
Egyébként én sem tudtam anno használni, és azóta is rosszul tartom a tollat. Be is görcsöl a kezem sok írás után, szerencsére ilyen helyzet már nagyon ritka a számítástechnika mellett....

Kopi3.14 2009.12.18. 14:41:20

Hát, kicsit sok a marketing a szövegben, s helyenként értelmetlenné sikerült faragni a mondatot. mindegy. nekem a tol lényegtelen, mindig takarom amit írtam, s maszatolom, függetlenül attól milyet nyomnak a kezembe. S sok ismerősöm egyedi módon fogja a tollat, mégis hatékonyan, normális sebességgel tud írni vele.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2009.12.18. 14:43:27

Ez elvileg tok jo - de en kozepiskola vege (2002) ota kb semmit nem irtam, csak gepelek. Gyorsabb, egyszerubb. Ezek a hagyomanyos iroeszkozok ki fognak halni par ev mulva szerintem.

dometmp 2009.12.18. 15:13:24

@Kopi3.14: Jaja. Ez így egy (fizetett?) PR cikk. Maga a toll kapható már x éve. "nem kell mélyen a zsebébe nyúlni senkinek, ha különleges, jól használható magyar terméket ajándékozna karácsony alkalmából." - Ez itt a lényeg, össze van foglalva az összes kulcsszó.

Fittipaldi 2009.12.18. 15:28:25

1690Ft-ot ki a fenének ér meg egy műanyag toll?
Múltkor vettem 2 db kiváló, jól kinéző golyóstollat (fém+fehér műanyag), darabját 130Ft-ért.

Persze a marketing is fontos, csak legyen aki beveszi a sok bullshitet és 13-szoros árat fizet.

A tervezőről („A jövő vállalkozója“) meg az a véleményem, hogy sose értettem, mi a halálnak kell egyetemi szakként oktatni a formatervezést, ez olyan büfé képzésnek tűnik. Nem más, mint egyszerű "designer" - ilyen bárki lehet, akit értekel a téma és vannak ötletei meg némi jóízlése.

Agent Midnite Cooper 2009.12.18. 16:04:06

Egyetlenegy toll van csak, amivel csak szépen vagy sehogy sem lehet írni, ez pedig a vágott hegyű toll (pl. Rotring Artpen). Ez csak akkor hagy nyomot a papíron, ha helyesen tartod. És van belőle balkezes is.

sikisiki (törölt) 2009.12.18. 16:38:21

@NViktor: Így van. Kihal. Csak a tehetségesek fogják használni a kezüket írásra, meg rajzolásra, a többi meg megy a levesbe...

kapujanincs (törölt) 2009.12.20. 15:19:48

@Fittipaldi: megtudhatjuk, mi a szakmád/végzettséged?

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2009.12.20. 15:21:23

@Fittipaldi: ja, meg az összes többi szakmát... végülis...

nem kell mindent érteni

Leventeee 2010.11.19. 12:17:58

Szerintem jól néz ki és kár belekötni abba, hogy már feltalálták az írásfejlesztő tollat és egyéb toll tartozékokat. Az oldalon van sok épület is, de oda nem írja senki, hogy már régebben is léteztek házak.
Jó lenne ha lenne fémből is, viszont a szerszám hozzá úgy hallottam "kicsit" drága.

Kézzel írni egyébként jó! Nem hiszem, hogy eltűnnének a hagyományos íróeszközök!

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása