Az eins:eins Architects mérnökei tevrezték a képeken látható, hamburgi bio étterem belső tereit. A design egyben a közelmúltban alapított, nat. fine bio food lánc jellmező arculata is, amely gyorséttermi szolgáltatások keretében szeretne egészséges, korszerű ételekkel szolgálni. A trend, amelyre a klasszikus láncok elsősorban logószínezéssel ugranának fel, a LOHAS-Trend (Lifestyle of Health and Sustainability) nevet viseli. Itthon ezt még nem kell komolyan gyakorolni...
Az étterem önmagában nem jelent új paradigmát, hiszen mind a gyorséttermi design, mind az organikus formák, természetet imitáló színek és burkolatok megtalálhatók más épületekben is. A lényeg az arányokban és a kidolgozottságban rejlik, amitől az ember kényelmesen, otthonosan érzi magát és nem lesz elege öt perc alatt a túlerőltetett koncepcióból.
A komfortérzetet növeli a természetes fényt imitáló világítás is, amely a napszakoknak megfelelően változik, erősítve a “nature comes to the city” életérzést (bocs:). Hasonló szerepet tölt be a burkolatok, bútorok színezése is.
Fotó: Studio Uwe Gärtner
Via: Contemporist