2010.01.05. | pumpa | 5 komment | interior

Biomenza Németországból

Az eins:eins Architects mérnökei tevrezték a képeken látható, hamburgi bio étterem belső tereit. A design egyben a közelmúltban alapított, nat. fine bio food lánc jellmező arculata is, amely gyorséttermi szolgáltatások keretében szeretne egészséges, korszerű ételekkel szolgálni. A trend, amelyre a klasszikus láncok elsősorban logószínezéssel ugranának fel, a LOHAS-Trend (Lifestyle of Health and Sustainability) nevet viseli. Itthon ezt még nem kell komolyan gyakorolni...

Az étterem önmagában nem jelent új paradigmát, hiszen mind a gyorséttermi design, mind az organikus formák, természetet imitáló színek és burkolatok megtalálhatók más épületekben is. A lényeg az arányokban és a kidolgozottságban rejlik, amitől az ember kényelmesen, otthonosan érzi magát és nem lesz elege öt perc alatt a túlerőltetett koncepcióból.

A komfortérzetet növeli a természetes fényt imitáló világítás is, amely a napszakoknak megfelelően változik, erősítve a “nature comes to the city” életérzést (bocs:). Hasonló szerepet tölt be a burkolatok, bútorok színezése is.

Fotó: Studio Uwe Gärtner

Via: Contemporist

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr811648328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapujanincs (törölt) 2010.01.05. 17:28:02

állítólag egyáltalán nem otthonos a valóságban (szerintem mondjuk a képeken sem), inkább rideg. ja, és már be is zárt.

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2010.01.05. 17:33:51

@kapujanincs: és tényleg. kár érte, szerintem nem néz ki rosszul. emberekkel benne másképp festene...

kapujanincs (törölt) 2010.01.05. 17:57:11

a trendi enteriőrfotózás kereteibe csak egy-egy elmosódott, a semmiből a másik semmibe tartó alak fér bele, te is tudod.

ronnieweasley · http://www.last.fm/user/ronnieweasley 2010.01.07. 18:24:20

lehet hogy igaz, de azért reménykedjünk benne, hogy ez a jövő gyorsétterme

LOGOTEAM 2010.01.15. 19:42:07

Nem volt olyan rossz, mint a kaja!

Ja, és nem olyan rideg, mint a képeken!
RIDEGEBB! :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása