2010.01.11. | pumpa | 2 komment | iroda interior

Hol dolgoznak a reklámosok? 10 kreatív munkahely Budapesten

Bizonyára sokakat érdekel, hogy az irodai dolgozók legirígyeltebb kasztja, a legmenőbb és leglazább réteg hol tekeri a pénzkötegekkel aládúcolt csocsóasztalt? Azaz hol töltik el a nap 24 órájának többségét a reklámkészítők, kreatívok, kommunikációs szakemberek? A Kreatív és az Octogon szaklapok a tíz bemutatásra érdemes, budapesti ügynökségi irodáról készítettek összeállítást sok kanapéval, mégsokkaltöbb szigorúan koncentráló irígyelttel, helyenként bőséges nyáltermelést idézve elő a munkahely-fetisiszták körében. Hajtás után válogatás Egyed Péter fotóival és az eredei cikk bevezetőivel...

BBDO

Valószínűleg egyetlen irodahelyiség vetekedne a Bazilika harangozójának munkahelyével, ha a legjobb panorámájú munkahelyek között versenyt írnának ki. A  város felett lebegő sarokiroda a BBDO székhelye.

Carbon Group

A két háború között épült, szépen felújított, nagyszerű arányokkal rendelkező, teraszos rózsadombi villaépület, kerttel, finom kezű szobrász munkáját dicsérő Szűzanya-szoborral a homlokzatán. Nagyszülőknek, sokgyerekes felsővezetőknek zseniális, a Carbon Group kreatív gárdájának azonban ki kellett valamit találnia, ha nem akart fiatalon megöregedni.

DDB

Szakszervezeti székháznak épült 1949-ben, ám a negyvenes évek egyik legszebb későmodern épülete lett belőle. Hollandok tervezték át a kétezres évek elején, megtartva, kiemelve mindent, ami kortalanná tette az épület szépségét. Így válhatott a DDB teljes értékű, korszerű irodájának helyszínévé.

HPS

A belső udvar köré a 19. században felépített házak között szép számmal akad olyan is, amiben nem pusztán elszórva, lakásokban jelenik meg az irodai funkció, hanem az épület teljes átépítésével, gyakran az udvar lefedésével az egész objektum irodaházzá válik. A HPS egy ilyen, átépített, eklektikus épületbe költözött be.

Laboratory ideas

Ziccernek tűnnek, azonban legtöbbször torz próbálkozásokká válnak azok a helyzetek, amikor egy-egy cég klasszikus budai villát próbál cégközponttá alakítani. A Hűvösvölgyi útra költözött Laboratory Ideas fantasztikus villairodája azonban tanúskodik arról, hogy van remény.

Neo interactive

Példák tucatjait találjuk arra, amikor egy régi, eklektikus bérház polgári lakásába iroda költözik. Sokkal ritkább az, amire a Neo vállalkozott. Új építésű, zöldövezeti társasház, akár lakóparkként is emlegethető épület alsó traktusát alakították át teljes értékű munkahellyé.

Ogilvy

Talán a város legjobb adottságaival rendelkező irodai tereihez jutott az Ogilvy, amikor beköltözött a River Loft korábban gyárépületként működő szárnyába.

PHD

Funkcionális, arculati szempontból hihetetlenül gyorsan avulnak el a kilencvenes években épített irodaházak. Egy zöldövezeti irodaház nyomott arányú tetőterében a PHD médiaügynökség barátságos, lakható munkahelyet teremtett.

Privy Council

A Millenáris Park óvodásai körében sokáig első számú közellenségnek tartott Millenáris Irodaházak Avantgarde épülete néhány hónapja készült el. Bár a korábban itt lévő Zöld Péter játszóteret ötven méterrel arrébb tolta, a maga nemében, léptékében nagyszerű irodaházba költözhetett a Privy Council Communications. 

Republic Group

Két nagypolgári lakás egybenyitása, irodává történő átépítése egy százötven éves gangos, belsőudvaros belvárosi bérházban. Tíz évvel ezelőtt a Republic irodája a dizájnlapok ünnepelt minimalista sztárja volt.

Fotók: Egyed Péter

Az alábbi cikk a Kreatív magazin decemberi mellékletének csupasz verziója. A színes-szagos nyomtatott változat PDF-ben letölthető innen! A képek és szövegek a Kreatív Online engedélyével és ajánlásával kerültek a pumára, melyet ez úton is köszönünk a szerzőknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr461663290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.01.11. 12:51:56

húúú. én bármelyikben szívesen dolgoznék.
köszi, hogy kitetted!

Hans Lopkowitz 2010.01.17. 07:15:08

Miért ilyen gagyik a fotók?

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása