2010.02.03. | pumpa | 6 komment | építészet interior

Családi csűr Chiléből

A chilei Santiago agglomerációjában, nagy kiterjedésű, hegyekkel, dombokkal övezett természetes környezetben áll ez a 2009-ben emelt épület, amely egyszerre jeleníti meg a táj hagyományos építészetét és persze a modern, loftos stílusjegyeket. A hagyomány azonban elsősorban a mezőgazdasági raktárépületek egyszerű, nagy légterű szerkezetét, jelenti, így a családi használatban lévő ház loftos jellegével is akkora, mint egy nyolc lakásos, belvárosi társasház.

Természetközelinek, hagyományosnak és nagyvonalúan modennek lenni egyszerre önmagában ellentmondás, ami rendszerint stíluskeveredést, félreértelmezett, torzított hagyományokat eredményez. A külső és belső burkolatok megválasztása, valamint a belső berendezés is ezt a kevérék életérzést sugallja, azonban az ízlés határán innen, egészen élhető formában.

A nagy, egybefüggő belső terek kissé templomszerű hatást kölcsönöznek, de a megrendelő nyilván önmagát tisztelte meg ezzel. A tervek az OPA stúdió, vagyis Felipe del Río és Federico Campino munkái.

Fotó: Nico Saieh, Cristina Alemparte

Via: Archidaily, Kitsune Noir

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr701725186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Tamás · http://upside.blog.hu/ 2010.02.03. 18:01:38

külső: 5*
belső: 4alá
szerintem

Dodge94 2010.02.03. 18:15:28

Hogy a Tamás féle értékelési rendszernél maradjak(:
Külső: 5*
Belső: 4/5
Ekkora házban simán elfért volna egy nagyobb nappali is és a konyha szerintem elég ronda lett.

kapujanincs (törölt) 2010.02.03. 22:38:28

@Dodge94: akkor mennek be a nappaliba, mikor filmet néznek, meg ha "télen" nagyon esik az eső. amúgy kint rohadnak a teraszon.

D3SIGN · http://d3sign.blog.hu 2010.02.08. 15:00:39

Ez nagyon bejövős, de én a belső tereket néhol túl ridegnek érzem (pl.: konyha).

Növényekkel sokkal otthonasabbá lehetne tenni és a kinti környezethez is visszaköszönne.

A konyha fekete mozaik csempéje szerintem nem túl jó választás. Számomra a külső jobban tetszik. Szívesen átalkítanám kicsit belülről a magam részére :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása