2010.02.09. | pumpa | 6 komment | interior

Elise Island Project - modern gyermekpszichiátria Berlinben

A berlini Dan Pearlman designer és belsőépítész stúdió tervei alapján újították fel a közelmúltban a berlini Evangelisches Konigin Elisabeth Krankenhaus (KEH) gyermekpszichiátriai osztályát. Az Elise Island nevű klinikai intézmény átalakításának célja, filozófiája szerint az orvosok a modern design segítségével szeretnének jobb eredményeket elérni a gyerekek gyógyítása során...

A tereket formáló központi gondolat szerint az osztályra érkező gyerekeket egy mesevilág várja, amely nem csupán kreatív környezetet ad, de magába fogadja őket, otthont nyújt nekik a mese terein belül. Mindehhez az alapot egy legenda biztosítja, mely szerint az itt feépített szigetet, a pálmákat, a tengerparti sziklákat és az aranyló homokot, egy Princess Elise nevű mesebeli gyermekhős építette magának, hogy biztonságban érezze magát, senkitől sem fenyegetve. Később, felnőttként már nem volt szüksége a szigetre, hiszen elég erős lett ahhoz, hogy az emberek között éljen, ezért a szigetet a beteg gyerekek gyógyítására ajánlotta fel. A mesét minden ideérkező gyermeknek elmondják, definiálva ezzel az ottlét kereteit és célját.

Az egyes szobák arculatát, "személyiségét" a formák, színek, a felhasznált anyagok, a fények és a térformálás adja. A tervezés során azonban nem csupán esztétikai szempontok játszottak, hiszen az osztály kialakításán együtt dolgoztak a belsőépítészek és terapeuták, orvosok. A 2009-ben átadott intézmény orovosai komoly változást számoltak be, melyek szerint a gyerekek nyugodtabbak, nyitottabbak lettek és csökkent a közöttük tapasztalható agresszió is.

Fotó: diephotodesigner.de

Via: +MOOD

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr711741524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

System Volume Information (törölt) 2010.02.09. 17:05:47

szép luxusbörtön gyerekkivitelben. ahelyett, hogy a természetben csinálnának valamit...
a pszichiáterek a modern kor inkvizítorai

akkor már inkább ez:

film.indavideo.hu/video/f_vane_elet_a_halal_elott%20/

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2010.02.09. 17:09:36

@System Volume Information: nos, a természetben télen például kurva hideg van, ezért célszerű erre célra egy épületet használni. A másik állítás pedig... Szcientológus-e vagy?

nézz · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.09. 17:56:08

Nem egy komoly lakás de jól néz ki.

System Volume Information (törölt) 2010.02.09. 18:44:25

@pumpa:

a természetben is lehet házat építeni.

nem vagyok szcientológus és semmilyen más valláshoz/filozófiához/szektához nem tatozom.

de ez, hogy egy gyerek ettől érezze jobban magát... hát erősen kétséges.
Szerintem nézd meg a Feldmár filmjét... aztán beszélgetünk.
üdv

TantóNéni 2010.02.13. 10:44:44

system, szerinted a pszichiátriára milyen gyerekek kerülnek? A súlyosabb esetek nem bíznak senkiben és semmiben. Ez a hely talán segít nekik megint gyereknek lenni, és talán az őket ért traumáról is könnyebb beszélni egy "másik gyerek által felépített világban". A gyerekpszichiátria nem cserkésztábor.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása